Erişilebilirlik

Pakistan'da Kilise Saldırısında Ölü Sayısı 81


Saldırının sorumluluğunu üstlenen Pakistan Talebanı'na bağlı grup, Amerika'nın insansız uçaklarla düzenlediği saldırılar sona ermediği takdirde, Pakistan'ın Müslüman olmayan nüfusunu hedef almaya devam edeceklerini bildirdi

Pakistan’da bir kiliseye düzenlenen iki bombalı intihar saldırısında ölenlerin sayısı 81’e yükseldi.

Ülkedeki Hıristiyanlar saldırıları protesto ediyor. Yollara barikat kuran protestocular yetkililerden daha çok güvenlik talebinde bulundu.

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Peşaver’de meydana gelen saldırıdan yaralı kurtulan üç kişinin daha öldüğü bildiriliyor. Yaralıların tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada 120 yaralının durumunun kritik olduğu belirtildi.

Saldırının, Pakistan’daki Hıristiyan azınlıklara yönelik şimdiye kadar düzenlenen saldırıların en kanlısı olduğu bildiriliyor.

Ölenler arasında 34 kadın, yedi çocuk ve kilisenin girişinde görevli iki Müslüman polis memuru var.

Saldırının sorumluluğunu üstlenen Pakistan Talebanı’na bağlı bir grup, Amerika’nın Pakistan’ın aşiret bölgelerinde insansız uçaklarla düzenlediği saldırılara son vermediği sürece ülkenin Müslüman olmayan nüfusu hedef almaya devam edeceklerini bildirdi.

Pakistan istihbarat örgütü, insansız uçaklarla düzenlenen son saldırının Kuzey Veziristan’ı hedef aldığını, saldırıda altı militanın öldürüldüğünü bildirdi.
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, kiliseyi hedef alan intihar saldırılarının İslam’ın öğretilerine aykırı olduğunu söyledi.

İtalya’daysa Papa Francis, ölenler için düzenlenen ayinde saldırganların nefret ve savaş yolunu seçtiğini, bu yolun yanlış olduğunu kaydetti.

Pakistan’da bu yıl dini azınlıklara yönelik saldırılarda artış gözleniyor. Daha önce de Şiilere karşı düzenlenen saldırıların çoğunun arkasında Sünniler ve Pakistan Talebanı bulunuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG