Erişilebilirlik

Pakistan'da Yine NATO Tankerleri Kundaklandı


Pakistan'da Yine NATO Tankerleri Kundaklandı
Pakistan'da Yine NATO Tankerleri Kundaklandı

Pakistan’ın Afganistan sınırında NATO’ya yakıt taşıyan en az 25 petrol tankeri silahlı kişilerce ateşe verildi.

Yetkililer, saldırganların NATO’ya ikmal malzemesi taşıyan 40 kadar kamyon ve tankeri Ketta dışındaki depodan silah zoruyla dışarı götürdüğünü ve daha sonra da ateşe verdiğini bildirdi.

Son bir hafta içinde NATO’ya malzeme taşıyan kamyon ve petrol tankerleri altıncı kez saldırıya uğruyor. Saldırıların sonuncusunu da Taleban üstlendi.

Saldırılar Pakistan’ın Hayber aşiret bölgesindeki bir sınır kapısını kapatmasından sonra başladı. Bölgede NATO’nun düzenlediği füze saldırılarında üç Pakistanlı asker ölmüştü.

Bugünkü saldırıysa bir başka güzergah üzerinde yapıldı.

Amerika Savunma Bakanlığı’nın, Pakistan askerlerinin ölümüne yol açan NATO saldırısı üzerine bugün bir açıklama yapması bekleniyor. Kabil’deki NATO komutanlığı saldırı sırasında bir helikopterinin Pakistan sınırını geçtiğini kabul ediyor. İttifak tarafından yapılan açıklamada, Pakistan askerlerinin helikoptere ateş açması üzerine karşılık verildiği belirtiliyor.

Pentagon sözcüsü Geoff Morrell, kapalı tutulan sınır kapısının açılması için Pakistanlı yetkililerle temas yaptıklarını açıkladı. Morrell, sınır kapısının kapatılmasının ve petrol tankerlerine saldırıların, ittifakın Afganistan’daki askerlerine ikmali etkilemediğini söyledi.

Öte yandan Pakistan’ın kuzeybatısında Amerika’ya ait bir uzaktan kumandalı uçağın düzenlediği füze saldırısında üç militanın öldüğü açıklandı.

XS
SM
MD
LG