Erişilebilirlik

Pakistan'da Siyasi Çatışmalarda Ölü Sayısı 93


Pakistan'da Siyasi Çatışmalarda Ölü Sayısı 93
Pakistan'da Siyasi Çatışmalarda Ölü Sayısı 93

Polis, çatışmaların siyasi nitelik taşıdığını ve Sindh vilayetindeki Muttahida Kaumi Hareketiyle rakibi Awami Ulusal Partisi arasında yaşandığını açıkladı

Pakistan’ın Karaçi kentindeki etnik ve siyasi çatışmalarda ölenlerin sayısı 93’e yükseldi. Çok sayıda yaralı var. Polis, kentin farklı mahallelerinde olaylara karışan 150 kişiyi gözaltına aldı.

Yetkililer olayları kontrol altına almaya çalışan güvenlik güçlerine vur emri verdiklerini açıkladı. Dün Karaçi’ye bin kişilik takviye birliği sevk edildi.

Pazartesinden bu yana çok sayıda insanın hedef alındığı bildirildi. Perşembe günü otobüslere ateş açan militanlar en 34 kişi öldürdü.

Polis, çatışmaların siyasi nitelik taşıdığını ve Sindh vilayetindeki Muttahida Kaumi Hareketiyle rakibi Awami Ulusal Partisi arasında yaşandığını açıkladı. Geçen aya kadar Sindh vilayetinde koalisyon ortağı olan Muttahida Kaumi Hareketi o bölgedeki Urdu toplumunu temsil ederken, Awami Ulusal Partisi Peştunları temsil ediyor. Bu siyasi oluşumlarla iktidardaki Pakistan Halk Partisi’nin Karaçi’de silahlı gruplarla bağları olduğu tahmin ediliyor.

Muttahida Kaumi Hareketi lideri Rıza Harun, koalisyondan çekildikleri için hedef alındıklarını söyledi.

Pakistan İnsan Hakları Komisyonu, Karaçi’de bu yılın ilk yarısında hedef alınan 490 kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Uluslararası Af Örgütü, siyasi çatışmaların yaşandığı bölgelerde askerlere vur emri verilmesini sert bir şekilde eleştirdi, kararın Karaçi’yi savaş alanına çevireceğini açıkladı.

Bölgenin ekonomik merkezi olan Karaçi kentinde 18 milyon kişi yaşıyor.

XS
SM
MD
LG