Erişilebilirlik

Pakistan’da Polis Doktoruna Suikast


Pakistan polisi ülkeye sığınmaya çalışan üçü kadın beş kişinin terörist olduğunu öne sürmüştü
Pakistan polisi ülkeye sığınmaya çalışan üçü kadın beş kişinin terörist olduğunu öne sürmüştü

Pakistan istihbarat örgütü aleyhine rapor veren bir doktor kimliği bilinmeyen kişiler tarafından öldürüldü

Küetta kentinde oturan Bekir Şah adlı doktor, yılbaşında beş yabancının öldürülmesiyle ilgili olarak istihbarat dairesi aleyhine otopsi raporu yazmıştı.

Olay Rus ve Tacikistan vatandaşı üçü kadın beş Çeçenin, Küetta yakınlarında öldürülmesiyle ilgili. Polisler ve Pakistan istihbarat dairesi, başlangıçta Çeçenlerin intihar bombacıları olduğunu ileri sürdü. Resmi açıklamada, üzerinde patlayıcı madde bulunan Çeçenlerden birinin, polis kontrol noktasında durdurulunca, elindeki el bombasını ateşleyerek hepsinin ölümüne sebep olduğu yazılıydı.

Ancak olay yerinde yapılan incelemede intihar yeleği ve patlayıcı maddeye rastlanmadı. Görgü tanıkları, polisler tarafından durdurulun silahsız Çeçenlerin üstlerinin aranması için ellerini havaya kaldırdıklarını söyledi.

Pakistan’da Polis Doktoruna Suikast
Pakistan’da Polis Doktoruna Suikast

Daha sonra yapılan otopside elleri bağlı Çeçenlerin yakın mesafeden tek tek vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Doktor Bekir Şah’ın otopsi raporunda, vücudundan 5 kurşun çıkan kadınlardan birinin 7 ay hamile olduğu da yazılıydı.

İstihbarat yetkilileri Doktor Şah’a raporunu geri alması için ağır baskı yaptı. Bunu kabul etmeyen doktor ölümle tehdit edildi, birkaç ay önce polis üniformalı kişiler tarafından ölesiye dövüldü.

Yetkililer Küeatta’nın Sabzal semtinde bir grup silahlı kişinin Dr. Şah’ın otomobiline ateş açtığını ve ağır yaralanan doktorun hastaneye götürülürken hayatını kaybettiğini açıkladı.

XS
SM
MD
LG