Erişilebilirlik

Pakistan'da el-Kaide'ye Bir Darbe Daha


Pakistan’ın kuzeybatısında bir pilotsuz Amerikan uçağının düzenlediği füze saldırısında bir el-Kaide komutanının daha öldürüldüğü bildiriliyor.

Pakistanlı istihbarat yetkilileri son üç gün içinde uzaktan kumandalı uçaklarla ikinci el-Kaide komutanın öldürüldüğü açıkladı.

Son saldırıda Afgan sınırına yakın Kuzey Veziristan bölgesinde Miranşah kasabasına yakın bir köye düzenlenen saldırıda bir ev ile bir aracın hedef alındığı, Muhammed el Mansur adlı komutan ile birlikte üç militanın öldürüldüğü haber veriliyor.

Pakistan’da, aynı bölgede Perşembe günü de yine pilotsuz uçak saldırısında bir başka el-Kaide komutanı öldürülmüştü..

Ebu Zaid adıyla bilinen Halid Bin Abdül Rehman El-Hüseyin, El Kaide’nin en etkili isimlerinden biri olarak biliniyordu. .

Bölgedeki aşiret liderleri Ebu Zaid’in birkaç gün önce bölgeye yerleştiğini söylüyor.

Pakistan, Amerika’nın pilotsuz hava araçlarıyla düzenlediği saldırıları uzun zamandır eleştiriyor, bunun egemenliğinin ihlali olduğunu savunuyor.

Amerika’nın Pakistan Büyükelçisi’yle konuyu ele alan Pakistan Başbakanı Raja Pervez Eşref, uzaktan kumandalı uçaklarla düzenlenen saldırıların olumsuz etkilerine işaret etti ve Washington’dan teröristlerle mücadelede farklı yöntemler izlemesini istedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG