Erişilebilirlik

Pakistan’da Elektrik Santralına Saldırı: 7 Ölü


50 militanın Peşaver yakınlarındaki saldırısında en az 7 kişinin ölürken, kaçırılan dokuz kişiden 5'i daha sonra ölü olarak bulundu

Pakistan polisi ülkenin kuzeybatısındaki elektrik santralına düzenlenen saldırıda 7 kişinin öldüğünü açıkladı. Saldırı bölgedeki binlerce kişiyi de elektriksiz bıraktı.

Yetkililer saldırının Salı günü Peşaver yakınlarında ağır silahlarla donanmış yaklaşık 50 militan tarafından yapıldığını bildirdi.

Polis, 2 kişinin olay yerinde militanlarca öldürülkdüğünü 9 kişinin ise rehin alındığını açıkladı. Rehinelerden 5’i daha sonra yakın bir bölgede ölü olarak bulundu. Elektrik santralında çalışan en 4 görevli ise hala kayıp.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı ancak Taleban’ın bölgede sıklıkla saldırı düzenlediği biliniyor. Pakistan ordusunun çabalarına rağmen Taleban militanları yarı özerk kabile bölgelerindeki saldırılarını sürdürüyor.

Pakistan 11 Mayıs’taki yerel ve genel seçimlere hazırlanırken, ülkenin kuzeybatısındaki şiddet olayları, varlığını artarak sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG