Erişilebilirlik

Pakistan’da Bombalı İntihar Saldırısı


Yaralılar Peşavar'deki hastanelere kaldırılıyor
Yaralılar Peşavar'deki hastanelere kaldırılıyor

Pakistan’da bir yardım merkezini hedef alan intihar saldırısında onlarca kişi hayatını kaybetti.

Saldırı Afganistan sınırındaki Bacur ilinin merkezi Khar’da, iç mültecilere gıda yardımı dağıtılan bir tesiste meydana geldi.

Çarşaflı bir kadın tarafından gerçekleştirildiği sanılan eylemde ilk belirlemelere göre en az 41 kişi hayatını kaybetti, birçoğu ağır olmak üzere 60’dan fazla kişi de yaralandı. Yetkililer 30 kişinin derhal, yaralıların çoğunun ise hastanelerde öldüğünü bildirdi.

Olay sırasında BM Dünya Gıda Programı ve diğer yardım örgütlerinin bulunduğu tesiste, yüzlerce kişi yiyecek alabilmek için kuyrukta bekliyordu. Yardım alanlar, Pakistan ordusu ile Taliban arasındaki çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan iç mülteciler. Yetkililere göre yerli ve yabancı yardım örgütleri aracılığıyla yaklaşık 2 milyon Pakistanlı'ya gıda yardımı yapılıyor.

Dün Taleban tarafından komşu Mahmund ilinde güvenlik kuvvetlerine karşı yapılan eşzamanlı saldırılarda 11 asker ile 24 militan öldü. Mahmund aşiretinin yaşadığı il Taleban ve el Kaide örgütlerinin kalesi olarak biliniyor. Sınır boyundaki bölge, ayrıca militanlar tarafından Pakistan'la Afganistan arasında geçiş noktası olarak kullanılıyor.

Pakistanlı yetkililer, askeri operasyonlarda yüzlerce kişinin öldürüldüğünü söylüyor. Güvenlik uzmanlarına göre ise Taleban’ın sivilleri hedef alan kanlı saldırıları örgütün gücünü hala koruduğunu gösteriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG