Erişilebilirlik

Pakistan'da Amerikan Füze Saldırılarında 15 Ölü


Pakistan'da Amerikan Füze Saldırılarında 15 Ölü
Pakistan'da Amerikan Füze Saldırılarında 15 Ölü

Pakistan istihbarat yetkilileri, kuzeybatıdaki aşiret bölgesinde düzenlenen Amerikan füze saldırılarında en az 15 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Uzaktan kumandalı uçaktan atılan füzeler Afgan sınırına yakın Güney Veziristan’ın Wana kentinde militanların üslendiği bir bina ile bir aracı vurdu.

Yetkililer, ölen kişilerin militan liderlerden Maulvi Nezir ile ilişkisi olduğunu açıkladı. Nezir’e bağlı militanlar sık sık sınırı geçerek Afganistan’daki Amerikan ve NATO birliklerine karşı saldırılar düzenliyor.

Kuzey Veziristan’da düzenlenen bir başka füze saldırısında da en az beş militanın öldürüldüğü bildirildi. Bölge, Taleban ve el-Kaide militanlarının üssü olarak biliniyor.

Amerika, Usame Bin Ladin’in 2 Mayıs’ta Abbottabad kentinde Amerikan komandoları tarafından öldürülmesinden sonra pilotsuz uçaklarla füze saldırılarını arttırdı. Amerikalı yetkililer füze saldırılarını resmen açıklamamkla birlikte haber organlarına özel olarak doğruluyor.

Pakistan hükümeti saldırıları, saldırıları ülkenin egemenlik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle protesto ediyor. Ancak Pakistan istihbaratının saldırılar öncesi hedeflerle ilgili bilgi verdiği sanılıyor.

XS
SM
MD
LG