Erişilebilirlik

Pakistan’da Alman Vatandaşı Militanlar Öldürüldü


Pakistan’da Alman Vatandaşı Militanlar Öldürüldü
Pakistan’da Alman Vatandaşı Militanlar Öldürüldü

Pakistan’nın kuzeybatısında düzenlenen bir Amerikan füze saldırısında bazıları Alman vatandaşı 8 militan öldürüldü.

Pakistanlı yetkililer, uzaktan kumandalı bir uçağın Kuzey Veziristan’ın Mir Ali kentinde bir binaya iki füze attığını açıkladı.

Avrupa’da bazı kentleri hedef alan el-Kaide ile ilişkili terörist saldırı planının Pakistan’ın kuzeybatısında hazırlandığı belirtiliyor.

Amerika, saldırı planı haberleriyle birlikte bölgede militanları vuran füze saldırılarını arttırdı.

Öteyandan Pakistan’da 20 petrol tankerine düzenlenen saldırıyı Taleban üstlendi.

Militanlar başkent İslamabad yakınlarında NATO ve Amerikan kuvvetlerine yakıt taşıyan petrol tankerlerini ateşe verdi. Saldırıda üç kişi öldü.

Taleban sözcüsü Afganistan’daki birliklerin Pakistan üzerinden ikmali durdurulana kadar saldırıların süreceğini açıkladı. Sözcü ayrıca Amerika’nın Pakistan’da düzenlediği hava saldırılarının da intikamını aldıklarını bildirdi.

NATO’ya ait petrol tankerleri Cuma gününden bu yana üçüncü kez saldırıya uğruyor.

Bugün Pakistan’ın Belucistan eyaletinde düzenlenen bir başka saldırıda da NATO birliklerine mal taşıyan iki kamyon ateşe verildi. Bu saldırıda da bir kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan, Afganistan’daki birliklere ikmal yapılan güzergah üzerindeki Torkhum sınır kapısı halen kapalı. Pakistanlı yetkililer, NATO helikopterlerinin Khurram bölgesinde düzenlediği sınır ötesi operasyonda üç Pakistan askerinin öldürülmesi üzerine sınır kapısını kapatmıştı.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen Brüksel’de Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi’yle görüştü ve askerlerin hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğunu söyledi. Rasmussen Torkhum sınır kapısının biran önce açılması çağrısında da bulundu.

Pakistan’ın Washington Büyükelçisi dün ikmal yolunun bu hafta yeniden açılacağını bildirdi.

Afganistan’daki NATO güçlerinin sınır ötesi operasyonları Pakistan’la NATO arasında gerginliği arttırmış bulunuyor. Son olay Pakistan ve NATO tarafından soruşturuluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG