Erişilebilirlik

Pakistan'da Sel Felaketinde Ölenlerin Sayısı Bin'i Aştı


Pakistan tarihinin en büyük sel felaketinde ölü sayısı bin yüzü aşarken, yardım ekipleri mahsur kalan yüzbinlerce köylüye ulaşmaya çalışıyor.

Son bir haftadır devam eden şiddetli Muson yağmurları, Hayber Paktunkva eyaletinde büyük can ve mal kaybına yol açtı. Ölü sayısının artmasından ve kirli sulardan kaynaklanan kolera ve ishal gibi hastalıkların salgın haline gelmesinden korkuluyor.

Yetkililer, uçaklardan alınan görüntülere göre yaptıkları açıklamalarda bölgedeki felaketin “çok büyük çapta ve yıkıcı” olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler bölgede sel felaketinden bir milyon kadar kişinin etkilendiğini tahmin ediyor. Felaket onbinlerce evin yıkılmasına, ekili alanların sular altında kalmasına yol açtı.

Amerika bölgeye 10 milyon dolarlık insani yardım yapacağını açıkladı. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Amerikan halkının Pakistanlılar için dua ettiğini belirtti. Amerikan büyükelçiliği 50 bin aileye yemek ulaştırıldığını ve kurtarma ekiplerine yardımcı olacak helikopterler sağlandığını açıkladı.

Komşu Afganistan’ı da etkileyen seller bu ülkede de 60’dan fazla kişinin ölümüne yol açtı. Afganistan ve NATO kuvvetleri, kurtarma ve yardımın dağıtılması çalışmalarına askeri helikopterlerin katıldığını açıkladı.

XS
SM
MD
LG