Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan Pakistan’da Başbakan Gilani’yle Görüştü


Başbakan Erdoğan Pakistan’da Başbakan Gilani’yle Görüştü
Başbakan Erdoğan Pakistan’da Başbakan Gilani’yle Görüştü

Başbakan Erdoğan bugün İslamabad'da Pakistan Başbakanı Yusuf Gilani ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile görüşmeler yaptı.

Erdoğan, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ile de biraraya geldi. Erdoğan, Şerif'den sel felaketinin boyutları ve bundan sonra neler yapılabileceği konusunda bilgi aldı. Türkiye, sel felaketinden sonra Pakistan'a çok miktarda yardım göndermişti.

Görüşmelerden sonra başkent İslamabad'dan Multan kentine geçen Başbakan Erdoğan, Muzaffergah afet bölgesinde Kızılay'ın yaptırdığı Mevlana evlerinin teslim törenine katıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin Pakistan halkına her zaman destek olacağı konusunda söz verdi. Erdoğan, Mavi Marmara baskınına da değinerek, İsrail’i yeniden eleştirdi.

Erdoğan, Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, Pakistan’daki sel bölgesine şu ana kadar 25 milyon dolarlık yardım malzemesi yollandığını belirterek, Başbakanlık hesabında biriken paranın da 200 milyon doları aştığını söylemişti. Başbakanlık hesabında biriken para, TOKİ tarafından konut, okul, cami, hastane yapımında kullanılacak.

Başbakan Erdoğan, ayrıca, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la yaptığı görüşmeyle ilgili olarak gazetelerde çıkan PKK için eş zamanlı af ilanıyla ilgili haberleri yalanladı, Suriye’den böyle bir talep gelmediğini söyledi.

XS
SM
MD
LG