Erişilebilirlik

Pakistan Sınır Kapısı Hala Kapalı


Pakistan Sınır Kapısı Hala Kapalı
Pakistan Sınır Kapısı Hala Kapalı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdül Basit güvenlik durumunun gözden geçirildiğini, sınırın açılması konusunda zaman için karar verileceğini söyledi

Pakistan hükümeti Afganistan’daki Amerikan birliklerinin ikmal yolu üzerinde bulunan sınır kapısını açıp açmama konusunda karar vermediğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdül Basit güvenlik durumunun gözden geçirildiğini, sınırın açılması konusunda zaman için karar verileceğini söyledi. Sözcü tarih vermeyi reddetti.

İslamabat NATO helikopterlerinin iki Pakistan askerini öldürmesinin ardından sınır kapısını kapamıştı. Amerikalı yetkililer olayın soruşturulmasının ardından Pakistan hükümetinden ve askerlerin ailelerinden özür diledi. Soruşturmada pilotların askerleri militan sandığı belirtildi.

Bu arada, Amerika’nın kuzey Veziristan’da düzenlediği hava saldırılarında dört militanın öldürüldüğü açıklandı. Amerika Pakistan topraklarında düzenlediği füze saldırılarına hız vermiş bulunuyor. Eylül ayında 21 saldırı düzenlendi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı saldırıların yararlı olmadığı ve Pakistan’ın egemenliğini ihlal ettiğini açıklayarak tepki gösterdi. Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs Pakistan hükümetiyle ilişkileri geliştirmek için çalışmaların sürdüğünü, militanlara karşı verilen mücadelenin süreceğini açıkladı.

Bu arada, sınır kapısında bekletilen NATO tankerleri hedef olmaya devam ediyor. Taleban militanları dün 40 petrol tankerini daha ateşe verdi. Geçtiğimiz bir hafta içinde NATO birliklerine destek veren tankerlere en az altı ayrı saldırı düzenlendi.

XS
SM
MD
LG