Erişilebilirlik

Pakistan ile Amerika Arasında CIA Gerginliği


Pakistan ile Amerika Arasında CIA Gerginliği
Pakistan ile Amerika Arasında CIA Gerginliği

Pakistan, Amerika’dan Afganistan sınırında pilotsuz uçaklarla düzenlediği saldırılara son vermesini ve topraklarında görev yapan CIA ajanlarının sayısını azaltmasını istedi.

Amerikan basınında çıkan haberlere göre Pakistanlı yetkililer, ülkede görev yapan Amerikan Merkezi İstihbarat Dairesi ajanlarının sayısının yüzde 25 ila 40 arasında kesilmesini istiyor.

Son dönemde Amerika ve Pakistan arasında yaşanan gerginlikler üzerine iki ülke yetkilileri bunu gidermek için büyük çaba harcıyor.

CIA sözcüsü, Amerikan Merkezi İstihbarat Dairesi Başkanı Leon Panetta’nın dün Pakistan İstihbarat Dairesi Başkanı Ahmed Şuja Paşa’yla görüşmesinin “dürüst ve yapıcı” bir ortamda geçtiğini, iki ülke istihbarat kuruluşları arasındaki ilişkilerin sağlam temellere dayandığını söylemişti.

İki ülke arasındaki ilişkiler, Lahor’da bir CIA görevlisinin iki Pakistanlıyı öldürmesinin ardından gerildi. Washington, Pakistanlı yetkililerce tutuklanan Raymond Davis’in diplomatik dokunulmazlığı olduğunu ve kendini korumaya çalıştığını savunuyor. Ölenlerin ailelerine tazminat ödenmesinin ardından Davis serbest bırakıldı.

Olay üzerine , Pakistan’da zaten mevcut Amerikan aleyhtarlığı daha da arttı.

XS
SM
MD
LG