Erişilebilirlik

Pakistan İki Militanı İdam Etti


Pakistan Talebanı'nın yayınladığı bu resimde Peşavar'daki okul saldırısını gerçekleştiren militanlar görülüyor
Pakistan Talebanı'nın yayınladığı bu resimde Peşavar'daki okul saldırısını gerçekleştiren militanlar görülüyor

Pakistan’da hükümet hafta içinde bir okula yönelik yaşanan katliamın sonrasında tavrını sertleştirdi. Ülkede Cuma günü iki militan idam edildi

Yetkililer, Akim ismini kullanan ve aynı zamanda Dr. Osman olarak da bilinen militanla, Erşat Mahmud isimli diğer militanın Faysalabad hapishanesinde asılarak idam edildiklerini açıkladı. İki militan, askeri üslere saldırı düzenlemek, eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’e yönelik suikast girişiminde bulunmak ve ülkeyi ziyaret eden Sri Lanka Kriket takımına yönelik ölümcül bir saldırı düzenlemek suçlarından mahkum olmuşlardı.

İdamlar, Başbakan Navaz Şerif’in, okul saldırısı sonrasında idam cezasını askıya alan kararı iptal etmesinden bir gün sonra gerçekleşti. Taleban, okul saldırısının hükümetin kendilerine yönelik operasyonlarına yanıt olarak gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Yetkililer, Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif’in 4 militanın daha idam emrini imzaladığını ve infazların yakında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları Gözlem Örgütü Şerif’in idam cezalarını tekrar yürürlüğe koyma kararını kınadı. Af Örgütü açıklamasında, kararın sorunun asıl nedenlerini çözme konusunda bir yarar sağlamayacağını belirtti.

Ülkede okulda ölenler için ilan edilen yasın üçüncü gününde ordu Afganistan sınırına yakın Kiber Geçidi yakınlarında düzenlediği operasyonda 50 militanı öldürdü. Ülkenin güneybatısındaki Belucistan’da da aralarında üst düzey bir Taleban komutanı da olan 8 militanın da öldürüldüğü bildirildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG