Erişilebilirlik

14 Pakistan Askeri Öldürüldü


Quetta kentinde ölülerini gömmeyi reddeden Pakistanlı Şiiler
Quetta kentinde ölülerini gömmeyi reddeden Pakistanlı Şiiler
Pakistan’ın Afgan sınırı yakınındaki bir aşiret bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 14 asker öldü, en az 21’i de yaralandı.
Yetkililer bir askeri konvoyu hedef alan saldırının, Taleban ve el-Kaide militanlarının üslendiği Kuzey Veziristan’da meydana geldiğini açıkladı.
Dosalli köyündeki saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Öteyandan Pakistan Başbakanı Rıza Pervez Eşref Şii aileleriyle görüşmek üzere üç gündür protesto gösterilerinin devam ettiği Quetta kentine gitti. Başbakan Eşref, Şii aileleri geçen hafta bombalı saldırılarda ölen yakınlarını gömmeye ikna için çalışacak. Quetta kentindeki Şii topluluğu liderleri Pakistan hükümeti yeterli güvenlik önlemleri almadıkça ölülerini gömmeyeceklerini ve gösterileri sürdürecekleri söylüyor.

Pakistan’da Perşembe günü Quetta kentinde Şii olan etnik Hazaraların oturduğu bir mahallede düzenlenen düzenlenen bombalı saldırılarda yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetmişti.
Polise göre Belucistan eyaletinin başkenti Quetta’da kalabalık bir bilardo salonunun içinde bir intihar bombacısı kendisini havaya uçurdu ardından bunu bina önünde araca yerleştirilmiş ikinci bir bomba izledi.
Saldırının sorumluluğunu yasadışı Sünni militan grup Leşker-i Cenk üstlendi.

Pakistan nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan Şiilere yönelik saldırılar giderek artıyor. 160 milyon kişinin yaşadığı Pakistan’da halkın büyük çoğunluğu Sünni.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG