Erişilebilirlik

Pakistan Amerika'ya Direniyor


Pakistan ve ABD Genelkurmay Başkanları Washington'da bir toplantıda
Pakistan ve ABD Genelkurmay Başkanları Washington'da bir toplantıda

Pakistanlı yetkililer,Washington’un baskısına rağmen Hakkani örgütüne karşı askeri operasyona girişmeyeceklerini bildirdi.

CNN’in haberine göre adını açıklamayan bir Pakistanlı askeri yetkili, ordunun Hakkani örgütüne saldırmama kararı aldığını söyledi. Yetkili Pakistan ordusunun kuvvetlerinin çoğunu kuzeybatıdaki militanlarla savaşa ayırdığını, bu aşamada Kuzey Veziristan’da üslenen Hakkani’ye karşı operasyon düzenleyecek durumda olmadığını belirtti.

Bir Pakistan gazetesi Hakkani örgütüne karşı harekete geçmeme kararının Pazar günü Genelkurmay Başkanı Eşfak Pervez Kayani başkanlığında yapılan özel toplantıda alındığını bildirdi. General Kayani, toplantı sonrası Pazartesi günü İngiltere’ye yapacağı ziyareti de iptal etti.

ABD Genelkurmay Başkanı, Pakistan’ı, Afganistan’daki Amerikan hedeflerine yapılan militan saldırılarını desteklemekle suçlamıştı.

Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, Perşembe günü Senato’da yapılan bir oturumda, Pakistan askeri istihbarat örgütünden destek gören El Kaide’yle bağlantılı Hakkani örgütünün geçenlerde Kabil’deki Amerikan Büyükelçiliği’ne girişilen saldırıyı planlayıp gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Oramiral Mullen, Hakkani örgütünün 10 Eylül’de bomba yüklü bir kamyonla bir NATO üssüne düzenlenen ve 77 Amerikan askerinin yaralanmasına neden olan saldırıyı da düzenlediğini söylemişti.

XS
SM
MD
LG