Erişilebilirlik

Pakistan, Afganistan'ı İşbirliğine Çağırdı


Afganistan Devlet Başkanı Karzai , Kabil'deki intihar saldırısında yaralananları hastanede ziyaret ederken
Afganistan Devlet Başkanı Karzai , Kabil'deki intihar saldırısında yaralananları hastanede ziyaret ederken

Pakistan, Afganistan’ı son intihar saldırısıyla ilgili suçlamaları bırakıp iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmeye çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abdül Basit, Pakistan’a asılsız suçlamalar yöneltmenin sorunlar yarattığını belirterek Afganistan ile bu tür iddialardan uzak bir ilişki kurmak istediklerini açıkladı

Afganistan Devlet Başkanı Hamit Karzai, Kabil’de Şiilere yönelik 55 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı intihar saldırısı için Pakistan’dan hesap soracağını söylemişti.

Karzai hükümetinin soruşturma başlattığını ancak saldırının Pakistan’da üslenen Leşker-i Cengvi grubu tarafından planlandığını belirtti. Pakistan’da Şii azınlığa karşı sık sık saldırılar düzenleyen el-Kaide bağlantılı aşırı dinci Sünni örgüt, Kabil’deki saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Kabil’de bir intihar bombacısının düzenlediği saldırıda biri Amerikalı 55 kişi yaşamını yitirdi. Kuzeyde Mezar-ı Şerif’deki saldırıda ise 4 kişi öldü. Saldırı, Şiilerin en kutsal gün olarak kabul ettiği Aşure gününde meydana geldi.

Öte yandan Afganistan’ın güneyinde, Helmand vilayetinde bir otobüsün yol kenarına yerleştirilen bombaya çarpması sonucu 5’i çocuk en az 19 kişi öldü.

Taleban saldırıları kınadı, ayrım yapmaksızın halkı hedef alan eylemleri gaddarca bulduğunu açıkladı.

XS
SM
MD
LG