Erişilebilirlik

Pace: ”ABD’nin Elinde İyi Bir Fırsat Var”


Pace: ”ABD’nin Elinde İyi Bir Fırsat Var”
Pace: ”ABD’nin Elinde İyi Bir Fırsat Var”

Amerika’nın Sesi Haber Merkezi Direktörü Sonja Pace, Mısır ve Ortadoğu’da uzun yıllar görev yapmış deneyimli bir gazeteci. Pace, Amerika’nın Sesi Kahire Bürosu müdürü olarak çalışmış, Körfez Savaşını, Filistin-İsrail anlaşmazlığını yerinde izlemiş, Türkiye’de de görev yapmış. Mısır ve bölge halkını iyi tanıyor, ekonomik durumu iyi biliyor.

Sonja Pace Mısır’la ilgili sorularımızı yanıtlarken, Mısır ordusunun seçimlere kısa sürede geçiş yapmasının zor olduğunu ancak bunu yapacağına inandığını söyledi. Müslüman Kardeşler Partisi’nin siyasi yasaklı olduğunu hatırlatan Sonja Pace, örgütün halk arasında yardım çalışmalarıyla öne çıktığını belirtti. Ancak Pace, Mısır halkının bu çalışmalardan yararlanmakla birlikte örgüt hakkında bazı kesimlerin ciddi kaygıları olduğuna dikkati çekti.

Mısır halkının daha çok demokrasi ve özgürlük isteğinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Sonja Pace, ekonominin düzeltilmesinin uzun süreceği ve bunun da halk arasında huzursuzluk yaratmaya devam edeceği öngörüsünde bulundu. Ortalama bir Mısırlı’nın günde 2 dolarla yaşamaya çalıştığını doğrulayan Pace, Mısır’ı bundan sonra yönetecek olan hükümetin çok kötü durumda bir ekonomi devralacağını ve halkı rahatlatmasının zor olacağını belirtti.

Amerika’nın Sesi Haber Merkezi Direktörü Sonja Pace, Mısır ve öteki Arap ülkelerindeki protesto gösterilerinin Obama yönetiminin dış politikası açısından önemli bir fırsat oluşturduğunu da söyledi.


XS
SM
MD
LG