Erişilebilirlik

Özgür Suriye Ordusu'na Yeni Komutan


Aylardır hem Suriye birlikleri hem de şeriatçı isyancılar karşısında gerileyen Özgür Suriye Ordusu, Abdullah El Beşir’i komutan olarak seçti

Aylardır hem Suriye birlikleri hem de şeriatçı isyancılar karşısında gerileyen Özgür Suriye Ordusu, yeni bir komutan atadı. Batılı ülkelerin desteklediği Özgür Suriye Ordusu, eski komutan Salim İdris’in yetersiz kaldığı gerekçesiyle yerine Abdullah El Beşir’i seçti.

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed Carba yaptığı yazılı açıklamada Özgür Suriye Ordusu’nun kararını övdü ve isyancıların hem rejime hem de El Kaide bağlantılı militan gruplara karşı savaşmaya devam etmekte kararlı olduğunu söyledi.

Bu arada Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye ordusunun isyancılara karşı zafer kazanarak sorunları askeri yöntemlerle çözmeye çalıştığını ve Rusya’nın da rejime bu yolda yardımcı olduğunu söyledi.

Endonezya’da bulunan Kerry, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Şam rejiminin hala varil bombaları kullanmasının bu stratejinin devamı olduğunu; Rusya’nın Suriye’ye silah teslimatına devam ederek Şam rejiminin askeri yollarla çözüm arayışına destek olduğunu söyledi.

Kerry, uluslararası topluma da seslenerek, ara verilen Cenevre görüşmelerinden faydalanarak, daha iyi nasıl bir siyasi çözüm sağlanır sorusuna cevap aranması gerektiğini söyledi.

Rusya bir yandan Şam rejimine destek verirken bir yandan da tarafları barış görüşmeleriyle çözüme ulaştırmaya çalışan Amerika ve diğer ülkelerin yanında yer alıyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın hergün Şam hükümetiyle temasta olduğunu ve Suriye’deki sorunun daha çok terörist ve aşırı grupların faaliyetlerinden kaynaklandığını söyledi.

2. Cenevre Konferansı’nda ikinci tur görüşmeler Cumartesi günü ilerleme sağlanamadan sona ermişti. Taraflar üçüncü tur görüşmeler için yeniden biraraya gelecek.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG