Erişilebilirlik

Özgür Suriye Ordusu Komutanına Suikast


Suikast sonucu öldürülen ÖSO komutanı Cemil Radon'un aracı
Suikast sonucu öldürülen ÖSO komutanı Cemil Radon'un aracı

Hatay'ın Antakya İlçesi'nde yaşayan Cemil Radon, öğle saatlerinde evinden çıkarak aracına bindi. Görgü tanıklarına göre Radon, kontak anahtarını çevirince, patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Saldırıda ağır yaralanan Radon, Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Radon tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Olay sırasında aracın yanında olan Radon’un oğlu, patlamanın etkisiyle bayıldı. Hastaneye kaldırılan oğul Radon’un sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Radon’un ölümüne neden olan bombanın sürücü koltuğunun altına yerleştirildiği belirlendi. Polis saldırıyı düzenleyenleri yakalamaya çalışıyor.

Cemil Radon, uzun yıllar Suriye ordusunda subay olarak görev yapmış, albay rütbesindeyken muhalif güçlere katılmıştı.

Radon Nisan ayında da bir bombalı saldırının hedefi olmuştu. Reyhanlı İlçesi'nin Başlar Mahallesi’nde park halindeki aracının altına yine bomba yerleştirilmişti. Vatandaşlar tarafından fark edilen bomba ekiplerce etkisiz hale getirilmişti.

Hatay Valisi Ercan Topaca Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada Radon’un yaklaşık bir yıldır Türkiye’de yaşadığını söyledi. Topaca, önceki saldırıya da dikkat çekerek, “Reyhanlı'dayken buna benzer aracına bomba yerleştirildiği ihbarı gelmişti. Bomba etkisiz hale getirilmiş, şahsın ifadesine başvurmuştuk. Onun şüphelendiği kişi vardı ama tespit yapılamamıştı. Daha sonra Antakya'da ev kiralamış. Bugün saat 12.00 sıralarında aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Oradaki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili araştırmalarımız devam ediyor. Ancak olayın Suriye'deki muhalif grupların kendi arasındaki bir anlaşmazlıktan çıktığını tahmin ediyoruz," dedi.

Topaca, Radon'un, Reyhanlı'daki olayın ardından verdiği ifadesinde, Suriye'de kendisine ait yaklaşık 2 bin kişilik Şukur El-Ğap adlı birliği olduğunu ve buna komutanlık yaptığını belirttiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG