Erişilebilirlik

35 Bin 970 IŞİD’liye Türkiye Yasağı


İçişleri Bakanı Efkan Ala, IŞİD ile bağlantılı 35 bin 970 kişiye Türkiye’ye giriş yasağı konulduğunu söyledi.

Efkan Ala, Ankara’daki bir toplantıda yaptığı konuşmada terörizmle mücadele konusuna değindi ve “terör bitinceye kadar mücadele sürecek” dedi. Anadcolu Ajansı’nın haberine göre, IŞİD ile mücadele konusunda bazı rakamlar aktaran İçişleri Bakanı Ala, 124 ülkeden 35 bin 970 kişiye Türkiye’ye “giriş yasağı” koyduklarını ifade etti.

Efkan Ala, yabancı yetkililerle temaslarında Türkiye’nin göç yolları üzerinde olduğunu ve üç milyon mülteciyi ağırladığını hatırlattıklarını ve “siz de işinizi yapın” diyerek uyardıklarını belirtti. Bakan Ala, 92 ülkeden 2 bin 896 kişiyi Türkiye sınırları içinde yakalayıp sınırdışı ettiklerinin de altını çizdi.

Anadolu Ajansı, bir başka haberinde, bu yılın ilk 11 gününde radikal İslamcı terör örgütü IŞİD’e karşı düzenlenen operasyonlarda tam 73 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

MİT deşifre etti

Bu arada, Türk istihbarat kurumu MİT, bir dizi eylem yapmak için Suriye’den Avrupa ülkelerine gitmeyi planlayan 9’u kadın 13 IŞİD militanıyla ilgili gerekli uyarıları yaptı. MİT, IŞİD ile ilgili elde ettiği istihbarat bilgilerini, Almanya, Hollanda ve Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkeleriyle paylaştı.

“Haberler” internet sitesi, 13 IŞİD militanının isim ve kimlik bilgilerinin Avrupalı kurumlara iletildiğini yazdı.

Aile boyu

Öte yandan, Adana’da, 15’i Mısır ve biri de Rus uyruklu olan 16 kişiyi Suriye’ye götürmeye çalışan IŞİD üyesi sekiz Türk yakalandı. IŞİD’e katılmak isteyen kişilerin çocuklarını beraberlerinde getirdikleri görüldü.

Adana Emniyet Müdürlüğü aldığı bir ihbarı değerlendirerek harekete geçerken, özel harekat kuvvetlerinden destek alındı. Operasyonlar on ayrı eve düzenlendi. Yakalanan Türkler’den birinin “Türk Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçlamasıyla arandığı kaydedildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG