Erişilebilirlik

Otomobillerin Sanata Dönüştüğü Sergi


Otomobillerin Sanata Dönüştüğü Sergi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Maryland eyaletinin Baltimore kentinde düzenlenen Artscape sanat festivali, Amerika’nın en büyük sanat festivali olarak kabul ediliyor. . Festivalin en çok ilgi çeken bölümlerinden biri, bu yıl 20’inci kez düzenlenen Sanat Otomobilleri sergisi

Sanat Otomobilleri sergisi, herkese hitap ediyor. Bazı otomobiller Hollywood’dan izler taşıyor. Otomobillerin biri, Batman’dan, bir diğeri 1941 yapımı Yurttaş Kane’den esinlenerek boyanmış. Sıradan otomobiller olağanüstü tasarım harikalarına dönüştürülmüş.

Ted Mangum, çocukluğunda oynadığı klasik bir oyuncaktan ilham almış: “Eskiden her erkek çocuğunun Radio Flyer oyuncağı vardı. Otomobilimi gören yaşlı erkekler hemen gülümsüyor çünkü çocukluk anıları gözlerinin önüne geliyor.”

Sergiyi ziyaret eden Vince Delgavio, eskiden radio flyer el arabaları ve kızakları olduğunu, hepsini sokağa çıkarıp, sıraya dizip üzerinden bisikletleriyle atlamaya çalıştıklarını söylüyor.

Mangum, Radio Flyer temalı resimlerle bezediği eski bir ambulansla çocukları hastaneye taşıyor.

New Yorklu sanatçı Steve Heller ise eskileri kullanarak yeni tasarımlar geliştiriyor.

Heller, hurda metalden dinazor heykelleri yapıyor.

Heller, ayrıca eski oto yedek parçalarından roket ve mobilya tasarlıyor.

Heller’in en büyük tutkusuysa sipariş üzerine otomobil tasarlamak olduğunu belirtiyor: “Bu, benim otomobilim. 2006’da satın aldığım yeni bir Dodge Magnum. Ancak 1950’li yılların otomobilleri gibi tasarladım. 1950’lerde yapılan yirmi farklı otomobilden aldığım parçalarla 1950’lerin yarış arabası havası yarattım.”

Artscape festivalinin görsel sanatlar sorumlusu Jim Lucio, Finnjet adlı otomobili çok seviyor: “Herhalde en çok sevdiğim otomobil, Antti Rahko’nun Finnjet’idir. 6 metre uzunluğundaki bu limuzin her türlü süse, aksesuara sahip. Şahane bir araba.”

Nikki Bass ve annesi Sanat Otomobilleri sergisini her yıl gezdiklerini söylüyor: “Sanat Otomobilleri Sergisi, festivalin vazgeçilmez bir parçası. Her yıl bir öncekinden çok daha muhteşem otomobiller görüyoruz.”

Serginin 20 yıldır büyük başarı elde etmesi, sanat tutkunlarının festivalde her yıl daha büyüleyici otomobiller göreceğinin bir garantisi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG