Erişilebilirlik

Oscar Adayları Belli Oldu


Bu yıl Oscar almak için yarışacak filmler ve oyuncular açıklandı. The Grand Budapest Hotel, Birdman, The Theory of Everything, The Imitation Game, Selma ve Boyhood en film dalında ödül peşinde koşacak

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi 2015 Oscar Ödülleri aday listesini açıkladı.

En iyi film dalında Avrupalı bir otel müdürünün üstüne yıkılan cinayet suçundan kurtulma öyküsünü anlatan The Grand Budapest Hotel, Broadway’daki yönetmenlik mesleğini yeniden canlandırma çabasına girişen Birdman, The Theory of Everything,The Imitation Game, Amerika’da siyahların medeni haklar mücadelesini anlatan Selma, Irak savaşını konu alan American Sniper ve çekimi 12 yıl süren Boyhood yarışacak.

Boyhood, halen Altın Küre yarışmasında en iyi dram filmi ödülünü kazanmış bulunuyor.

En iyi erkek oyuncu adayları, American Sniper’da oynayan Bradley Cooper, Foxcatcher’den Steve Carell, The Imitation Game’den Benedict Cumberbatch, Birdman’dan Michael Keaton ve The Theory of Everything’den Eddie Redmayne olarak açıklandı.

En iyi kadın oyuncu adayları da, Two Days One Night’dan Marion Cotillard, The Theory of Everything’den Felicity Jones, Still Alice’den Julianne Moore, Gone Girl’den Rosamund Pike ve Wild’den Reese Witherspoon oldu.

En iyi yabancı film dalında ise Polonya, Rusya, Arjantin, Mauritanya ve Estonya yarışacak.

Akademi Ödülleri Hollywood’da 22 Şubat'ta düzenlenecek ve televizyonlarda canlı yayınlanacak törenle sahiplerini bulacak.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG