Erişilebilirlik

Oscar'lık Filmler Beyazperdede


Şubat sonunda sahiplerini bulacak Oscar ödüllerine şimdiden hazırlanmaya başlayan Hollywood, en başarılı filmleri de ardarda vizyona sokmaya başladı.

Joe Wright’ın Tolstoy’un aynı adlı romanından beyazperdeye uyarladığı Anna Karenina, zengin kostümleri, büyüleyici müzikleri ve ünlü oyuncularıyla öne çıkan bir yapım.



Anna Karenina’yı Keira Knightley oynuyor: “Tarihi filmlerle ilgili kurallar tamamen ortadan kalktı. Anna Karenina zaten defalarca sinemaya uyarlandı. Benzer bir uyarlama yapmanın ne anlamı olurdu ki?”

Evli bir kadın olan aristokrat Anna Karenina genç süvari Kont Vronski’ye aşık olur. İkilinin ilişkisi toplumun kural ve geleneklerine taban tabana zıttır. Anna, bunun bedelini ağır öder.

19’uncu yüzyıl Rus aristokrasisinin sahte yüzüne vurgu yapan yönetmen Joe Wright, Karenina’nın dünyasını lüks ancak kapalı olarak yansıtıyor.

Anna’nın hayatı bir trenin altında sona eriyor.

Yaşam mücadelesi ve inanç gibi temalar üzerine kurulu Life of Pi da yine bir roman uyarlaması.



Oscar ödüllü yönetmen Ang Lee, rüya gibi sinematografisiyle seyirciyi büyülüyor. Lee, kayıktaki çekimler için dijital bir kaplan yaratmış.

Casusluk filmi Argo ise güçlü senaryoya sahip filmleri sevenlerden tam not aldı. Filmde, CIA ajanı Tony Mendez’in İran’daki 1979 rehine krizi sırasında altı Amerikalı diplomatı ülkeden kaçırması anlatılıyor.



Oscar ödüllü Ben Affleck hem yönetmenlik yapıyor, hem de Tony Mendez’i canlandırıyor. Filmin senaryosu gerçek olaylara dayanıyor.

Yönetmen Peter Jackson’un “The Hobbit” adlı çalışmasıysa bir fantazi. Jackson, “Yüzüklerin Efendisi” serisinin başlangıcı olacak nitelikteki bu filmle Tolkien hayranlarını cezbedeceğe benziyor.



Bu kış merakla beklenen bir diğer filmse Oscarlı yönetmen Tom Hooper’ın ‘Les Miserables,’ ‘Sefiller’i. Hooper’ın Victor Hugo’nun klasik eserinden uyarladığı yapım, romana sadık kalmış.



Başrollerde Anne Hathaway ve Hugh Jackman’ı izlediğimiz yapım, müzikalin orijinalini beyazperdeye taşıyor.

Film, kardeşlik ve kurtuluş temalarını işliyor.

Tüm bu yapımlar sadece gişede bol gelir getirmekle kalmayıp Ocak ayındaki Oscar ödüllerine de çok sayıda aday çıkacağına işaret ediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG