Erişilebilirlik

Oscar Töreni’ninde Zafer ‘Birdman’in


Akademi Ödülleri’nin 87. kez sahiplerini bulduğu Los Angeles’taki törende “Birdman” en iyi film ve en iyi yönetmen dahil dört Oscar’ın sahibi oldu. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü 'Still Alice' filmindeki Alzheimer hastası akademisyen rolüyle Julianne Moore aldı

En iyi film dalında Oscar yarışının, süper kahraman rolüyle ünlü eski bir aktörün öyküsünü anlatan Birdman ile 12 yıl boyunca aynı oyuncularla çekilen ve bir çocuğun 12 yıllık büyüme serüvenini anlatan Boyhood filmleri arasında geçmesi bekleniyordu. Ancak Boyhood, pek çok tahminin aksine sadece Patricia Arquette’i en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ı sahibi yaptı. Birdman, en iyi film ve yönetmen ödülünün yanı sıra, en iyi sinematografi ve senaryo ödüllerini de aldı. Filmin Meksikalı yönetmeni Alejandro Gonzalez Inarritu, ödülünü Amerika’da yaşayan Meksikalı göçmenlere adadı.

En iyi kadın oyuncu ödülü, Alzheimer teşhisi konulan bir akademisyeni canlandırdığı "Still Alice" filmiyle Julianne Moore’un oldu. Ünlü fizikçi Stephen Hawking'in gerçek yaşam öyküsünü beyaz perdeye aktaran İngiliz oyuncu Eddie Redmayne da Oscar heykelciğini en iyi erkek oyuncu dalında kaldıran kişi oldu. En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne ise "Whiplash" filmindeki sert müzik öğretmeni performansıyla J. K. Simmons layık görüldü.

Bu yılki Oscar adayları da ırkçılık tartışmalarına ev sahipliği yaptı. Akademi jürisinin tamamının beyazlardan oluşması ve Oscar adayı isimlerin ırksal bir zenginliği barındırmaması eleştirildi.

Sunuculuğunu oyuncu Neil Patrick Harris’in yaptığı ve Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda gerçekleşen tören, 200’den fazla ülkede canlı yayınlandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG