Erişilebilirlik

Oscar Ödülleri Sahiplerini Buluyor


Oscar Ödülleri Sahiplerini Buluyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00
Sinema Sanat ve Bilimleri Akademisi’nin Oscar ödülleri bu akşam sahiplerini buluyor. En iyi film dalında, aralarında “Lincoln”, “Argo”, “Pi’nin Yaşamı” ve “Les Miserables - Sefiller’in de bulunduğu dokuz film yarışıyor.

Kazananlar, bu akşam televizyonda canlı yayınlanacak Oscar töreninde ilan edilecek.

Stephen Spielberg’ün, “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Erkek Oyuncu” dahil 12 dalda Oscar ödülüne aday gösterilen Lincoln adlı filmi aday listesinde başı çekiyor.

Amerika’nın 16. başkanının konu edildiği filmi adaylardan sadece birkaç tanesi zorlayabilir. Ama her yıl olduğu gibi sürprizler de yaşanabilir.

Direktör Ang Lee’nin 11 dalda aday gösterilen “Pi’nin Yaşamı” adlı filmi “En İyi Film” dalında Oscar kazanmak için gerekli bütün özellikleri taşıyor. Lee’nin usta sinematografisi, açık denizde bir kaplanla mahsur kalan Hintli bir çocuğun yaşamını anlatıyor.

Muhteşem görüntüleri ve müzikleriyle izleyiciyi büyüleyen bu masalsı film jürinin oylarını etkileyebilir.

“Lincoln” ve “Pi’nin Yaşamı”’nı, Tom Hooper’ın, sekiz dalda aday gösterilen “Sefiller”i takip ediyor.

Eğer Daniel Day-Lewis aday olmasaydı, Hugh Jackman “En İyi Erkek” oyuncu ödülü için rakipsiz olabilirdi.

Anne Hathaway, müzikal performansı çok da yeterli olmamasına rağmen, Fantine rolüyle “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülüne aday gösterildi. Javert karakterini canlandıran Russell Crow ise eleştirmenlerce zayıf olarak değerlendirildi.

David O’Russel’ın yönettiği ve Bradley Cooper’ın “En İyi Erkek Oyuncu”, Jennifer Lawrence’ın da “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine aday gösterildiği “Silver Linings Playbook -Umut Işığım” adlı film de sekiz dalda aday gösterildi.

Rehin alınan altı Amerikalı diplomatın İran’dan kurtarılışını anlatan Ben Affleck’in yönettiği “Argo”, “En İyi Film” dahil yedi dalda Oscar’a aday oldu. Affleck, “En İyi Yönetmen” ödülüne aday gösterilmezken, Alan Arkin, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülü için favori adaylar arasına girdi.

Kathryn Bigelow’un, “Zero Dark Thirty” filmi, Usame Bin Ladin’in 2011’de öldürülmesini konu alıyor.

Beş dalda aday gösterilen film “En İyi Yönetmen” ödülüne aday gösterilmedi -- ki bu da en iyi film ödülünü kazanmayacağının bir işareti sayılıyor.

Aynısı, Quentin Tarantino’nun, Amerika’daki köleliği anlatan şiddet dolu filmi “Django Unchained - Zincirsiz” için de geçerli.

Lincoln’deki yorumuyla Daniel Day-Lewis, “En İyi Erkek Oyuncu” aday listesinde ilk sırada bulunuyor.

“Zero Dark Thirty”de, on sene boyunca Bin Ladin’i kovalayan CIA ajanı Maya rolüyle Jessica Chastain kadın adaylar arasında favori olarak gösteriliyor.

Ancak “The Impossible -İmkansız” filmiyle Naomi Watts da bu alanda güçlü bir rakip.

Watts, Endonezya’daki Tsunami felaketini yaşayan üç çocuk annesi bir turisti canlandırıyor.

“Amour-Aşk” adlı filmde oynayan 85 yaşındaki Emmanuelle Riva, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne aday gösterilen en yaşlı oyuncu oldu.

Quvenzhane Wallis ise aynı kategoride aday gösterilen en genç aday...

Wallis,”Beasts of the Southern Wild- Vahşi Güneyin Hayvanları” filminde Hushpuppy’yi canlandırıyor. Riva ve Wallis’in adaylıkları gösteriyor ki, Oscar’da bir şans yakalamanın yaşı yok.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG