Erişilebilirlik

Örümcek Adam Yeniden Beyaz Perdede


Yaklaşık 10 yıllık bir aradan sonra Örümcek Adam yeniden beyaz perdede. Yaklaşık 230 milyon dolara mal olan 3 boyutlu film, tüm dünyada aynı anda vizyona girdi.

Bir genetik mühendisinin oğlu olan Peter Parker, son derece zeki ancak tuhaf bir gençtir. Babası öldükten sonra amcası ve halası tarafından büyütülür. Geçmişini araştırırken, genetiği değiştirilmiş bir örümcek tarafından ısırılır ve sonrasında Örümcek Adam olur.

Yeni filmde Örümcek Adam’ı oynayan Andrew Garfield, öfkeli de olsa sevgi dolu bir genç portresi çiziyor.

Peter ile Emma Stone’un canlandırdığı Gwen birbirlerine ilgi duyuyorlar: “Gwen her bakımdan bir süper kahramanın en ideal kız arkadaşı konumunda. Zeki olduğu kadar hassas ayrıca bazen çok da korkuyor.”

Film beğenildiği kadar eleştiriliyor da. Filmi beğenmeyenler, yapımın, 3 boyutlu olmasının dışında yeni bir unsur getirmediği görüşünde:

İzleyicilerden biri, “Hikayenin ve kahramanın aslına sadık kalmadıkları bir gerçek,” şeklinde konuşuyor.

Bir diğer izleyici ise, “Her çizgi film uyarlaması gibi bu da çok kötü,” diyor.

Ancak filmi beğenenler de az değil: “Peter Parker, romantik bir karakter değil, daha çok kitaplar ve bilgisayarlarla ilgili. Çok parası da yok.”

Başka bir izleycinin yorumu ise şöyle: "Süper bir kahraman olsa da Örümcek Adam’ın sıradan sorunları var. Kirasını ödemesi lazım, patronuyla iyi geçinemiyor, ama hayat onu ne kadar zorlasa da her zaman kötülerle savaşını sürdürüyor."

Aktör Andrew Garfield, “Herkesin en çok sevdiği şey Örümcek Adam’ın kostümü, o yüzden içinde kimin olduğu o kadar da önemli değil. İşte ben de bu yüzden bu süper kahramanı çok seviyorum…” şeklinde konuşuyor.

Örümcek Adam vizyona girdiği ilk gün 35 milyon dolar hasılat yaptı. Gişe gelirinin kısa sürede yüz milyon doları rahatlıkla aşması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG