Erişilebilirlik

Ortadoğu Protestolarla Çalkalanıyor


Cư dân Iraq tại hiện trường sau một vụ đánh bom xe ở Sadr City, Baghdad, ngày 23/7/2012
Cư dân Iraq tại hiện trường sau một vụ đánh bom xe ở Sadr City, Baghdad, ngày 23/7/2012

Yemen'nin başkenti Sana'da bugün de devam eden protesto gösterilerinde en az bir kişi öldü. Hükümet karşıtı göstericinin nasıl öldüğü kesinlik kazanmadı. Görgü tanıkları çıkan olaylarda sivil giyinimli kişilerin protestoculara taşlarla saldırdığını belirtti. Protestocular Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifasını istiyor.

Libya'da, İnsan Hakları Gözlem örgütü en az 84 kişinin hükümet karşıtı protestolarda öldüğünü bildirdi. Örgüt bu sayıyı hastane raporlarından ve görgü tanıklarından elde etti. Örgüte göre güvenlik güçleri dün Bengazi kentinde en az 35 protestocuyu öldürdü. Libya'da internete giriş bugün itibariyle yasaklandı. Katar'dan yayın yapan El Cezire televizyonunun yayınlarının da engellendiği belirtiliyor.

Ürdün'deki protestolarda da dün şiddet yaşandı. Olaylarda en az 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

İran'da ise hükümet yanlısı gruplar muhalefet liderleri Mir Hüseyin Musavi ve Mehdi Karrubi'nin idam edilmesini istedi. Muhalefet pazar günü ülkede geniş çaplı gösteriler düzenlemeyi planlıyor.

Mısır'da ise askeri yönetim ülke ekonomisinin grevler ve protestolarla zayıflatılmasına müdahale etmeyeceğini belirtti. Dün onbinlerce kişi Tahrir meydanında toplanarak Hüsnü Mübarek'in istifasını kutladı.

XS
SM
MD
LG