Erişilebilirlik

Orlando Yaralarını Sarmaya Çalışıyor


Orlando Yaralarını Sarmaya Çalışıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

Orlando Belediyesi ve Federal Soruşturma Bürosu FBI, şehrin en büyük stadyumunu ‘yardım merkezi’ olarak kullanıyor. Bu merkezde 600 psikolog saldırıdan sağ kurtulanlara, ailelere ve saldırıya ilk müdahaleyi yapan polis ve sağlık ekiplerine psikolojik destek sağlıyor.

Florida Valisi Rick Scott, yas tutan ailelere ve saldırıdan yaralı olarak kurtulanları ziyaret etti ve şunları söyledi: “Bu saldırı, Orlando ve Florida’daki eşcinsel ve Latin topluma, bütün Orlando’ya ve Amerika’ya karşı yapılmış bir terör saldırısıdır.”

Disney World eğlence merkezinin bulunduğu kent olarak bilinen Orlando’nun Belediye Başkanı Buddy Dyer da ailelere maddi destekte bulunulması için bir yardım fonu oluşturdu. Sadece iki gün içinde 3,6 milyar dolar bağış toplandığını belirten Dyer, Disney şiketinin de bir milyon dolar bağışlayarak en büyük desteklerden birini verdiğini söyledi.

Öte yandan, Orlando Emniyet Müdürü John Mina, gazetecilerden, rehineleri kurtarma operasyonuna katılan polis memurlarına, operasyonun ayrıntıları hakkında soru sormamaları için ricada bulundu.

Güvenlik güçleri aynı zamanda, dini ve etnik azınlıklara yapıldığı söylenen tehdit ve saldırılar konusunda da basına bilgi verdi. FBI, medeni hak ihlalleri içeren saldırı ihbarlarının öncelikleri olduğunu belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenler için düzenlenecek cenaze törenleri, Orlando’da yaşanan saldırının yaralarını sarma konusunda bir sonraki adım olacak.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG