Erişilebilirlik

Orlando Saldırısına Müslümanlar Nasıl Tepki Gösterdi?


Orlando Saldırısına Müslümanlar Nasıl Tepki Gösterdi?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Florida eyaletinin Orlando kentindeki bir gece kulübünde yaşanan ve Amerika’daki en kanlı silahlı saldırı olarak tarihe geçen olayın yankıları sürüyor. Amerika’da yaşayan Müslümanlar, saldırıda hayatını kaybedenler için düzenlenen anma törenlerine katılırken, saldırının faili Ömer Sıddıki Metin’e ateş püskürüyor.

Orlando’daki saldırı, Amerika’daki Müslümanlar’ın, Ramazan ayında seslerini duyurma kararı vermesine neden oldu.

Hedab Tarifi, “Bu eylemi açık ve kesin bir şekilde kınıyoruz” diyor.

Müslümanlar, Orlando’daki bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen ve saldırı sırasında IŞİD’e bağlılık yemini eden Ömer Sıddiki Metin’i şiddetle kınıyor. Los Angeles’tan Washington’a, Amerika’nın dört bir yanında Müslümanlar, saldırganın eylemlerinin İslam inancını yansıtmadığını söylüyor.

Hüseyin Gül ise, “Eğer İslam’a inanıyorsanız ve kalbiniz yaradan aşkıyla doluysa, içinizde nefret ve suça yer olmaz. Bu insanlar suçlu. Amaçlarına ulaşmak için her türlü bahaneyi kullanıyorlar” şeklinde konuşuyor.

Las Vegas’ta yaşayan Kongre adayı Amerikalı Müslüman Jesse Sbaih, saldırganın kendisini temsil etmediğini söylüyor: “Bu kişi beni temsil etmiyor. Dolayısıyla, bu kişinin yaptığı eylemler için özür dilemek zorunda değilim. Amerikalı Müslümanlar adına konuşuyorum. Biz de bu ülkedeki herkes gibi yaşanan saldırının şokunu yaşıyoruz ve çok üzgünüz.”

Orlando’da yaşayan Tarık Raşit, saldırganı deli olarak tanımlıyor: “Ona Müslüman dememeliyiz çünkü Müslümanlar öldürmez. Müslümanlar barış içinde yaşar. Kuran bize farklı insanların yaşam tarzlarına saygı duymamızı öğretir.”

Güney California İslam Merkezi, Los Angeles’ta düzenlediği anma töreninde şiddete yönelen aşırıcılara mesaj gönderdi.

Salam El-Marayati, “Eğer Allah’a inanıyorsanız, insanların eşitliğine inanmanız ve her insana saygı göstermeniz gerekir. Biz bu İslam dinine inanıyoruz. Sizin sömürdüğünüze değil. IŞİD sen iğrenç bir örgütsün” şeklinde konuşuyor.

Amerika’daki Müslüman toplumu liderleri, inanç birliğinin önemini vurgularken, aşırıcılıkla mücadelede üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG