Erişilebilirlik

Orlando Saldırganının '911' Görüşmesinin Ses Kaydı Yayınlandı


Orlando Saldırganının '911' Görüşmesinin Ses Kaydı Yayınlandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

Orlando saldırganı Ömer Metin’in saldırı öncesi aradığı '911' ve yetkililerle yaptığı telefon görüşmelerinin ses kaydı yayınlandı.

Kayıtlarda Ömer Metin 911 çalışanına, “Orlando’dayım ve ateş eden bendim” diyor. Ömer Metin kendisini, “İslam’ın askeri” olarak da tanımlıyor.

Yayınlanan ses kaydı, saldırıya ait yeni detayların ortaya çıkmasını sağladı.

Yetkililer, görüşmenin 50 saniye sürdüğünü belirtti. FBI, basına ilk sunduğu görüşme tutanağında Metin'in IŞİD ve lideri Ebu Bekir El Bağdadi'ye bağlılık yemini ettiği bölümleri çıkartmıştı ancak Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ve diğer bazı Cumhuriyetçiler'den gelen sert eleştiriler üzerine daha sonra bu kararından geri adım atarak tutanağın tamamını yayımladı.

Metin bu telefon görüşmesi dışında müzakerecilerle de 3 ayrı konuşma yaptı ve saldırıyı Amerika’nın Suriye ve Irak’taki hava saldırılarına karşı yaptığını belirtti.

Saldırgan, 'önümüzdeki günlerde Amerika'da daha fazla saldırı göreceksiniz' diyerek tehditte de bulundu.

FBI sözcüsü saldırganın soğukkanlı olduğunu belirtti.

Saldırıyı soruşturanlar Metin’in yabancı bir terörist organizasyonla bağlantısı olduğuna dair henüz herhangi bir işaret bulabilmiş değil. FBI sözcüsü soruşturmanın aylar sürebileceğini belirtiyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG