Erişilebilirlik

Washington'daki Botanik Bahçesi'nde Orkide Sergisi


Sergide, tüm dünyadan getirilen farklı türdeki orkideler yer alıyor. Seralarda tutulan orkidelere, sergi döneminde solmalarını önleyecek şekilde özel ısı veriliyor

Dünyanın dört bir yanından getirilen orkideler, başkent Washington’daki botanik bahçesinde hayat buldu. Sergi başkentliler kadar turistlerin de ilgisini çekiyor.

Yüzlerce orkide başkent Washington’da meraklı gözlerin ilgi odağı oldu. Sergi, ünlü Japon kiraz ağaçlarının başkente hediye edilmesinin 100’üncü yıldönümüne de hazırlık niteliğinde.


Botanik Bahçesi yetkilisi Holly Shimizu şunları söylüyor: "Japon kiraz ağacı festivaliyle orkide sergisini harmanlamak istedik. 100 yıl önce Amerikan hükümetine armağan edilen Japon ağaçları başkentin en önemli özelliklerinden."

Botanik Bahçesi Müdürü Holly Shimizu, Japon estetiğini orkidelerin zarafetiyle birleştirmeyi amaçladıklarını söylüyor: "Orkideler, sade görünümlerine rağmen en karmaşık bitki türüdür, diyebilirim."

Sergide, tüm dünyadan getirilen farklı türdeki orkideler yer alıyor. Seralarda tutulan orkidelere, sergi döneminde solmalarını önleyecek şekilde ısı veriliyor.Botanik Bahçesi yöneticisi Holly Shimizu açıklıyor: "Orkideler herhalde dünyanın en sevilen çiçeklerinden biridir. Nadir orkideler için çok sayıda kişi fahiş fiyat ödemeye razı oluyor."


Botanik Bahçesi Peyzaj Mimarı Nick Nelson, bir buçuk yıl boyunca sergiye hazırlandıklarını anlatıyor: "Duvarlarda veya zeminde istediğimiz zaman boşluk oluşturmamız veya çukur kazmamız zor, bu yüzden de orkide gibi yeri konusunda çok hassas olan bu çiçekler için en iyi tasarımı belirlemek zor oldu."

Bütün zorluklarına rağmen, Nelson, orkideler için geleneksel bir Japon bahçesi tasarlamayı başarmış. Sadelik orkidelerin zarafetini daha da ortaya çıkarıyor.

Nisan sonuna kadar açık kalacak sergi, kiraz festivali için Washington’a gelenleri en iyi şekilde ağırlamayı umuyor.



XS
SM
MD
LG