Erişilebilirlik

Orgeneral Petraeus'tan Kuran Yakma Planına Tepki


Afganistan’daki Amerikan ve NATO kuvvetlerinin komutanı, 11 Eylül’de Florida’daki bir kilisede Kuran yakılmasının, Amerikan askerlerinin hayatını ve savaşı tehlikeye düşüreceğini bildirdi.

General David Petraeus, Müslümanlar’ın kutsal kitabının yakılmasının, Taliban’a, propaganda amaçları için kullanacağı mükemmel bir fırsat vereceğini söyledi. General Petreaeus planlanan eylemin, sadece Afganistan’da değil başka yerlerde Müslüman toplumlarıyla çalışan her Amerikalı için çok büyük sorunlar yaratacağını da kaydetti.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de dün yüzlerce kişi, Amerika’daki kilisenin 11 Eylül’de Kuran’ı yakma planını protesto etti.

Florida’daki kilisenin yetkilileri, 11 Eylül terör saldırılarının dokuzuncu yıldönümünde çok sayıda Kuran nüshasını yakacaklarını açıklamıştı.

Kabil’deki göstericiler bir cami çevresinde toplanarak, “Amerika’ya ölüm” sloganları attı.

Kabil’deki Amerikan büyükelçiliği, Florida’daki kilisenin duyurusunun ardından yayınladığı açıklamada, “Amerikan devletinin İslam dinine karşı bu tür saygısız eylemleri affetmeyeceği ve aynı zamanda dini ve etnik azınlıkları rencide eden kasıtlı girişimlerden derin kaygı duyduğunu,” bildirdi.

XS
SM
MD
LG