Erişilebilirlik

Orgeneral Başbuğ: 'Olağanüstü Hal Sözkonusu Değil'


Orgeneral Başbuğ: 'Olağanüstü Hal Sözkonusu Değil'
Orgeneral Başbuğ: 'Olağanüstü Hal Sözkonusu Değil'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, terörist eylemlerle ilgili olarak "Olağanüstü Hal sözkonusu değil" dedi.

İpek Yolu-2010 General/Amiral Semineri’nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbuğ, 11 askerin öldüğü saldırıyı basında çıktığı gibi 250 teröristin değil 60 ilâ100 kişinin düzenlediğini söyledi.

Orgeneral İlker Başbuğ, baskınla ilgili olarak, istihbarat zayıflığı eleştirilerine katılmadığını belirtti ve “Biz Haziran ayının başında bu saldırıların olacağını belirtmiştik. Önemli olan bu saldırılara karşı yeterli olmaktır" dedi.

Konuşmasında İsrail’den alınan insansız uçaklara da değinen Genel Kurmay Başkanı, bu araçların Irak'ın kuzeyindeki, bütün terörist faaliyetleri saniye saniye görüntülemesinin söz konusu olmadığını ayrıca hava şartlarından etkilendiğini söyledi.

Orgeneral Başbuğ, bir gazetecinin ''OHAL'e gerek var mı?'' sorusuna ''Şu anda söz konusu olduğunu düşünmüyorum'' diyerek karşılık verdi.

Öte yandan Çankaya’da toplanan güvenlik zirvesinde terör eylemlerine karşı kısa ve orta vadeli ek önlemler alınması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP ve BDP liderleriyle de biraraya geldi.Gül, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün görüşecek.

Artan terör saldırlarının ardından gelen bu zirveyi ve muhalefetle Cumhurbaşkanı’nın görüşmesini nasıl değerlendirdiğini BİLGESAM Başkan Yardımcısı Sadi Bilgiç’e sorduk. Elif Özmenek'in Sadi Bilgiç'le yaptığı söyleşiyi aşağıdaki Windows Media oynatıcısından ya da sağ üst köşedeki bağlantıya tıklayarak dinleyebilirsiniz.

İlgili bağlantılar

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG