Erişilebilirlik

Oramiral Mike Mullen: 'Pakistan Amerika'ya Yönelik Saldırıları Destekliyor'


Oramiral Mike Mullen: 'Pakistan Amerika'ya Yönelik Saldırıları Destekliyor'
Oramiral Mike Mullen: 'Pakistan Amerika'ya Yönelik Saldırıları Destekliyor'

Amerika Genelkurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen, Pakistan’ı, Afganistan’daki Amerikan hedeflerine yapılan saldırıları desteklemekle suçladı.

Oramiral Mike Mullen, Senato’da yapılan oturumda, El Kaide’yle bağlantılı olan Hakkani örgütünün Pakistan’ın istihbarat dairesi İSİ’den aldığı destekle hareket ettiğini ve geçen hafta Kabil’deki Amerikan Büyükelçiliği’ne girişilen saldırıda parmağı olduğunu söyledi.

Oramiral Mullen, İSİ’nin, 10 Eylül’de 77 Amerikan askerinin yaralanmasına neden olan, Hakkani militanlarının bomba yüklü kamyonla Afganistan’ın Wardak vilayetindeki NATO üssüne düzenlediği saldırıyı da desteklediğini bildirdi.

Oramiral Mullen, Pakistan istihbarat teşkilatı İSİ’nin Hakkani örgütünü Afganistan’da Afgan ve koalisyon güçlerine karşı piyon olarak kullandığını kaydetti ve militan örgütlerin Pakistan’da rahatça faaliyet göstermesinin kaygı verici olduğunu söyledi. Pakistan’ın şiddete göz yumarak iç güvenliğini ve uluslararası güvenilirliğini yitirdiğini, ülke ekonomisiniyse tehlileye attığını söyleyen Oramiral Mullen, Amerika’nın İslamabad Hükümeti’yle iletişim içinde olması gerektiğini dile getirdi.

Savunma Bakanı Leon Panetta ise oturumda ‘teröristlerin Amerikan askerlerine yönelik saldırılar düzenledikleri güvenli sığınaklara sahip olmalarına izin veremeyiz’ dedi.

İslamabad ise Amerika’nın yaptığı suçlamaları reddediyor ve bölgede militanlara karşı verilen mücadelede işbirliği yaptığını bildiriyor.

XS
SM
MD
LG