Erişilebilirlik

Operasyon Akçakale’deki Evleri de Etkiledi


Hava saldırısında hedef alınan iki IŞİD petrol tesisinin patlaması sırasında Türkiye tarafındaki bazı evlerin zarar görmesi üzerine bazı vatandaşlar sınır yakınındaki evlerinden geçici olarak tahliye edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin öncülüğündeki Koalisyon Güçleri, Suriye’deki IŞİD mevzilerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Savaş uçakları, Pazar akşam saatlerinde Suriye’nin Rakka kentine bağlı Telabyad kasabasındaki IŞİD mevzilerini vurdu. Bombardımanda IŞİD’in kontrol ettiği iki akaryakıt tesisi de hedef alındı.

Bombardımanda 30’a yakın IŞİD militanın öldüğü iddia edilirken patlamanın şiddetiyle sınırın Türkiye tarafında bulunan bazı evler zarar gördü. Bazı vatandaşlar ise sınırın hemen yakınlarındaki evlerinden çıkarak geçici olmak kaydıyla daha uzaktaki yakınlarının evlerine yerleşti.

Akçakale daha önce de Suriye’deki savaştan etkilenmişti

IŞİD’in kontrolündeki Tel Abyad’a yönelik saldırılardan etkilenen Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi 3 Ekim 2012 tarihinde de Suriye İç Savaşı sırası düşen bombaların hedefi olmuş ve beş kişi hayatını kaybetmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ise sınır bölgelerindeki güvenlik faaliyetlerini arttırdı. Son bir haftada iki IŞİD militanı asker ve jandarma tarafından yakalanırken sınırdan Hatay’a petrol taşımak için yasadışı petrol hattı kurmaya çalışan bir grup engellendi.

TSK: iki IŞİD militanı yakalandı

7 Mart günü gerçekleşen olayda, Kara Kuvvetleri 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Hatay’daki Yeşilce Hudut Karakol sorumluluk sahasında, Hudut Devriye Timi Suriye’den Türkiye istikametine beş şahsın boru hattı döşediği tespit etti. Askerin olayın gelmesi üzerinde beş kişi Türkiye’den Suriye’ye kaçtı. Güvenlik güçleri, bölgede bulduğu 200 metre uzunluğunda boruyu imha etti.

Jandarma ise 2 Mart’ta Hatay Hassa ilçesinde yapılan yol kontrolünde bir IŞİD militanı yakalandı. Yol kontrol devriyesi tarafına gözaltına alınan militanın üzerinde bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bu tüfeğe ait bir adet şarjör ve 30 adet mermi ile bir adet termal silah dürbünü bulundu.

6 Mart günü akşam saatlerinde ise Gaziantep’in Oğuzbeyli ilçesinde IŞİD militanı olduğu iddiasıyla bir kişi silahsız olarak yakalandı.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz sağlam” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG