Erişilebilirlik

18 İlde Operasyon


Emniyet kuvvetleri, 18 ilde düzenledikleri operasyonlarda “Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma” suçlamasıyla ilgili açılan davada “kanuni yetkileri dışında hareket ettiği” iddiasıyla aralarında 3 merkez valisi, mülkiye müfettişi ve üst düzey polislerin de olduğu 44 kişiyi gözaltına aldı. 57 kişinin yer aldığı davayla ilgili listede bir numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen de bulunuyor.

Geçen hafta da Gülen’e yakınlığıyla bilinen İpek-Koza Holding’e ait Kanaltürk televizyonu ve Bugün gazetesine el konulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, tüm dünyanın seçim sonuçlarına saygı göstermesini istedi; ama henüz bu olgunluğu görmediğini kaydetti. Seçim sonrasında özellikle Batılı medya kuruluşları, AKP’nin zaferini sert bir dille eleştirdi.

Pazar günkü seçimler sakin bir ortamda yapılırken, uluslararası gözlemciler, seçimler öncesinde medyaya uygulanan baskıları, Kanaltürk ve Bugün’e el konulmasını ve gazetecilere Erdoğan’a hakaret ve teröre destek verme suçlamalarıyla dava açılmasını eleştirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest de Obama yönetiminin basın, ifade ve toplanma özgürlükleriyle ilgili kaygılarını hem kamuoyu önünde hem de özel toplantılarda dile getirdiğini kaydetti. Beyaz Saray Sözcüsü, Washington yönetiminin, medya kuruluşlarına ve hükümeti eleştiren gazetecilere uygulanan baskı ve tacizlerden rahatsız olduğunu da belirtti.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi’nin Türkiye’ye gözlemci olarak gönderdiği heyetin başkanı Andreas Gross, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanya sürecinin adil geçmediği; şiddet ve korkunun ön plana geçtiğ sonucuna vardıklarını söyledi.

Pazar günkü seçimlerde AKP tek başına hükümet kurmasını sağlayacak oy çoğunluğunu almayı başarmıştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG