Erişilebilirlik

Obama Suudi Arabistan Ziyaretini Tamamladı


Obama Riyad'da Erga Sarayı'nda yeni Kral Selman bin Abdülaziz ile görüşürken
Obama Riyad'da Erga Sarayı'nda yeni Kral Selman bin Abdülaziz ile görüşürken

Riyad'da dört saat kalan Obama'nın beraberindeki 30 kişilik heyet yeni Kral Selman bin Abdülaziz ve diğer Suudi yetkililerle IŞİD'e karşı mücadele ve Yemen'deki son gelişmeleri ele aldı

Başkan Barack Obama, ölen Suudi Arabistan kralının anısına saygı ziyaretinde bulunmak üzere Hindistan gezisini yarıda keserek 30 kişilik bir heyetle Riyad’a gitti.

Beyaz Saray heyette bugünkü ve daha önceki ABD yönetimlerinin üst düzey yetkilileriyle Kongre üyeleri bulunduğunu bildirdi.

Obama ile birlikte seyahat eden Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes’in verdiği bilgilere göre heyet yeni Kral Selman bin Abdülaziz’legörüştü.

Görüşmede Suudi Arabistan ile çok yakın işbirliği yapılan bazı öndegelen konular ele alındı.

Rhodes bu konuları Suriye’de ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı sürdürülen askeri kampanya ve Amerikan hava saldırılarının yıllardır el-Kaide militanlarını hedef aldığı Yemen’ deki son durum olarak sıraladı.

Suudi Arabistan’a giden heyet üyeleri arasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CIA Başkanı John Brennan ve ABD Ortadoğu kuvvetleri komutanı Orgeneral Lloyd Austin bulunuyor. Eski Dışişleri Bakanları James Baker ve Condoleeza Rice ile eski Ulusal Güvenlik Danışmanları Brent Scowcroft, Sandy Berger ve Stephen Hadley de heyette yeralıyor.

Başkan Obama üç günlük Hindistan ziyaretinden sonra Suudi Arabistan’da yaklaşık dört saat kaldıktan sonra yakıt ikmali için Almanya’nın Ramstein kentindeki amerikan hava üssüne indi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG