Erişilebilirlik

Libya'da Çatışmalar Şiddetlendi


Libya'da Çatışmalar Şiddetlendi
Libya'da Çatışmalar Şiddetlendi

Libya’da Muammer Kaddafi yanlıları ile rejim karşıtları arasında yeniden çatışmalar çıktı.

Perşembe günkü çatışmalar Trablus’un 200 kilometre doğusundaki Misrata’da yoğunlaştı. Kaddafi aleyhtarları Çarşamba günü kentin kontrolünü ele geçirdiklerini açıklamıştı. Misrata Libya’nın en büyük üçüncü kenti.

Bu arada Zawiya kentinden de çatışma haberleri geliyor. Bir görgü tanığı, Kaddafi kuvvetlerinin, göstericilerin sığındığı bir caminin minaresini havaya uçurduğunu söyledi. Bölgeden gelen haberlerde çatışmalarda can kaybı olup-olmadığına dair bilgi yer almadı.

Öte yandan Kaffadi’nin oğlu Saif El-İslam, gösterilerin bastırılması sırasında yaşamlarını kaybedenlerin sayısının abartıldığını söyledi. Batılı insan hakları örgütleri 300 civarında kişinin öldüğünü söylüyor.

Doğudaki bazı kentlerin kontrolünü ele geçirdiklerini söyleyen rejim karşıtları, Trablus’u ‘kurtarmayı’ da hedeflediklerini açıklamıştı.

Bu arada Kaddafi yandaşları başkentte yeni gösteriler yapmayı planlıyor.

Görgü tanıklarına göre, kentte dolaşan silahlı Kaddafi yanlıları ve Afrika ülkelerinden getirilmiş paralı askerler halka gözdağı veriyor, sokağa çıkanları ölümle tehdit ediyor ve zaman zaman ateş açıyor.

Güvenlik güçlerinin de rejim aleyhtarlarını yakalamaya çalıştığı bildirildi.

Doğudaki Bingazi ile Baida kentlerinde rejim karşıtları hala sokakların kontrolünü ellerinde tutuyorlar.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG