Erişilebilirlik

Olimpiyat Komitesi’nin Rusya’ya Güveni Tam


Volvograd'da son iki günde düzenlenen saldırılar sonrasında Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden Rusya’ya destek açıklaması geldi. Komite Soçi'deki kış olmipiyat oyunlarının güvenli bir ortamda geçeceğinden emin olduğunu bildirdi

Volgograd’da son iki günde düzenlenen saldırılar 30 kişinin ölümüne neden oldu. Soçi’de yapılması planlanan Kış Olimpiyatları yaklaşırken Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden Rusya’ya destek açıklaması geldi.

Komite, açıklamasında Soçi’de yapılacak Olimpiyat oyunlarının güvenli geçeceğinden emin olduğunu bildirdi.

Komite Başkanı Thomas Bach, Putin’e gönderdiği mesajda Volgograd kentinde düzenlenen saldırı nedeniyle duyulan üzüntüyü dile getirdi. Bach mesajında, Olimpiyat süresince sporcuların ve izleyicilerin güvenliğinin sağlanabilmesi için gerekli her şeyin yapılacağından kuşku duymadıklarını kaydetti.

Soçi’nin 650km kuzeydoğusunda Volgograd’da bir otobüse düzenlenen saldırıda 30 kişi öldü. Saldırı, dün kentin ana tren garına yapılan saldırının bir gün ertesinde düzenlendi.

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ancak Kuzey Kafkasya bölgesindeki İslamcı gruplar son yıllarda Rusya’da toplu taşıt araçlarına benzer saldırılar düzenlemişti.

Washington’daki Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nin Rusya ve Avrasya programını yöneten Andrew Kuchins, Olimpiyatlar’a yapılacak bir saldırının terör grupları için büyük bir başarı olacağını ancak Soçi’nin yaklaşık altı aydır yoğun güvenlik önlemleri altında olduğunu ve bu kente bir saldırı düzenlemenin kolay olmayacağını belirtiyor. Kuchins teröristlerin bu nedenle Rusya’nın diğer kentlerine saldırı düzenlemeyi tercih edebileceğini söyledi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG