Erişilebilirlik

Olimpiyat Ateşkes Anlaşması İmzalandı


Türkiye ve Yunanistan Başbakanları ilk olimpiyatların yapıldığı 'Kalimarmaro'da sembolik bir anlaşma imzaladı.

Eskiden, olimpiyatların yapıldığı zamanlarda savaşlara ara verildiği için buna ''olimpiyat ateşkes anlaşması'' deniliyormuş.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kalimarmaro'da imza defterine, ''Değerli dostum, meslektaşım Papandreu'nun daveti üzerine Atina'dayım. 'olimpiyatlar ateşkestir, barıştır, uzlaşmadır, diyalogdur' anlayışı ile imzamı atıyorum. Selam ve sevgilerimle'' diye yazdı.

Papandreu ise konuşmasında Erdoğan ile attıkları bu imzanın ayrı bir önemi olduğunu belirtti ve dün de iki ülke arasında 22 anlaşma imzalandığına dikkati çekti.

İki ülkenin bütün dünyaya barış mesajı vermek istediğini söyleyen Papandreu, Türkiye'nin olimpiyatlara ev sahipliği yapmak istediğini hatırlatarak bunu destekleyeceklerini vurguladı ve her zaman Türkiye'nin yanında olacaklarını söyledi.

Erdoğan, bu sabah Hilton Otel'inde verilen kahvaltıda Yunan gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin hava sahası ihlalleri, AB ve Kıbrıs’la ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan, ikili ilişkileri geliştirmek için olumlu adımlar atıldığını belirterek Yunan gazetecilerden süreci desteklemelerini istedi.

İki günlük ziyareti sona eren Başbakan Atina’dan İzmir’e gitti.

Erdoğan'ı, Atina havaalanında, Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos ile Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Hasan Göğüş ve diğer yetkililer uğurladı.

Bu arada Erdoğan'ın iki günlük ziyareti sırasında Atina sokakları Türkiye karşıtı gösterilere sahne oldu. Aşırı milliyetçi birkaç yüz Rum, Türkiye aleyhtarı pankartlarla birlikte; Erdoğan'ı damat, Papandreu'yu gelin adayı olarak gösteren posterler taşıdı.

XS
SM
MD
LG