Erişilebilirlik

2024 Olimpiyatları İçin Beş Finalist Belirlendi


Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach
Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, 2024 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmak için adaylığını koyan kentler arasından son beş finalisti belirledi. Dört Avrupa kenti, Budapeşte, Hamburg, Paris, Roma ve Amerika’nın California eyaletinden Los Angeles, 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapmak için yarışacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, her biri olağanüstü olan beş finalist kent arasındaki yarışın nefes kesici olacağını söyledi. 2024 Yaz Olimpiyatları’nın ev sahibi, 2017’de açıklanacak.

Olimpiyat düzenlemenin maliyetinin azaltılması için bir dizi reforma giden Uluslararası Olimpiyat Komitesi, oyunların ev sahibi kentlerin uzun vadeli kalkınma planlarına da katkı sağlamasını amaçlıyor. 2024 Yaz Olimpiyatları, bu reformların yürürlüğe girmesinden sonra düzenlenecek ilk olimpiyatlar olacak.

Thomas Bach, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin 2024 Oyunları için 1 milyar 700 milyon dolarlık katkı sağlayacağını belirtti.

1924 Yaz Olimpiyatları’nın düzenlendiği Paris, bu olimpiyatların 100’üncü yıldönümü olacak 2024 Yaz Olimpiyatları için de aday.

Boston ve Toronto’nun yüksek maliyet riski nedeniyle adaylıklarını geri çekmesinden sonra Kuzey Amerika’dan tek aday olarak kalan Los Angeles ise 1932 ve 1984’den sonra 2024’te üçüncü kez ev sahipliği yapmak istiyor.

Hamburglular ise Olimpiyat Oyunları’na ev sahibi olmak isteyip istemediklerini Kasım ayında yapılacak referandumda belirleyecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG