Erişilebilirlik

Öldürülen Taleban Lideri İran’dan Pakistan’a Geçmiş


ABD hava saldırısında öldürülen Taleban lideri Molla Ahtar Mansur’un, operasyondan 5 saat önce İran’dan Pakistan’a geçtiği ortaya çıktı.

Bilgi, Amerika’nın Sesi’nin Pakistan’daki muhabirinden. Molla Ahtar Mansur’un pasaportu ve giriş-çıkış damgaları, sınırdan geçişi doğruluyor. Afgan vatandaşı olan Mansur, bir Pakistan pasaportuyla, yerel saatle sabah 10’da Taftan geçiş noktasını kullanmış. Pasaportun Veli Muhammed adına düzenlenmiş olduğu belirtiliyor.

Bir başka pasaport kontrol fotoğrafı da, Mansur’un Pakistan’a geçtiğini doğruluyor. Şaman Demiryolu köyünde yaşayanlara da fotoğraftaki kişiyi görüp-görmedikleri sorulmuş. Bu köy, Mansur’un taşıdığı belgelerdeki gösterdiği adreslerden biriydi.

Mansur’un aynı noktadan 24 Nisan’da da geçiş yaptığı öğrenildi.

Taftan geçiş noktası, özellikle İran ile ithalat ihracat taşımacılığında kullanılıyor.

Mansur, Taftan’dan geçtikten sonra 680 kilometre ötedeki Ketta’ya yola çıktı. Koçki kasabasından öğle yemeği molası verdi. Yemekten sonra yeniden yola çıktı ve arabanın arka koltuğunda oturuyordu. Öldürüldüğünde Ketta’ya 170 kilometre uzaklıktaydı.

Amerika’nın Sesi muhabiri, gördüğü pasaportta 2006 ila 2013 yıllarında Karaçi ve Dubai arasında çok fazla giriş çıkış olduğunu da söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG