Erişilebilirlik

Ohio'daki Lisede Silahlı Saldırıda Ölenlerin Sayısı Üçe Yükseldi


Chardon Lisesi'nin önüne bırakılan çiçekler
Chardon Lisesi'nin önüne bırakılan çiçekler

Ohio eyaletindeki bir liseye düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı üçe yükseldi, yaralı üç öğrencinin sağlık durumuysa ciddiyetini koruyor.

Yetkililer, 17 yaşındaki Russell King’le Demetrius Hewlin’in bugün hayatını kaybettiğini duyurdu. 16 yaşındaki öğrenci Daniel Parmetor dün saldırıdan birkaç saat sonra ölmüştü.

Saldırıdan sorumlu tutulan 17 yaşındaki T.J. Lane olayın yaşandığı Chardon kentinde bugün çocuk mahkemesine çıkarıldı. Yakındaki bir başka okulun öğrencisi olan Lane’in dün sabah saatlerinde Chardon Lisesi’nin kafeteryasında otururken, çantasında gizlediği tabancayı çıkardığı ve çevresine ateş açmaya başladığı bildiriliyor. Saldırgan, okulun öğretmenlerinden biriyle yaşadığı kovalamacanın ardından yakalandı.

Sanık avukatı, müvekkilinin ailesinin olaydan dolayı şokta olduğunu söylüyor. Lane’in sessiz ve sorun yaratmayan bir öğrenci olduğu bildiriliyor.

Öte yandan ölenlerden Russel King ve Daniel Parmetor’un, bir başka meslek lisesinde okudukları ve olay sırasında okulun dışında, kendi okullarına gitmek üzere otobüs bekledikleri belirtildi.

Son dönemde Amerikan okullarda silahlı saldırıların artmasından dolayı, öğrenciler bu tarz olaylara karşı özel eğitimden geçiriliyor. Dün Chardon Lisesi’ndeki olayın patlak vermesiyle birlikte öğretmenlerin sınıfların kapılarını derhal içeriden kilitlemesinin, saldırıda can kaybını önemli ölçüde azalttığına inanılıyor.

XS
SM
MD
LG