Erişilebilirlik

OECD Ülkelerinden Kötü Haber


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün son raporuna göre, 2014 yılı başında dünyanın en büyük ekonomileri yavaşladı. Aynı eğilim bir önceki üç aylık dönemde de gözlenmişti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, 2014 yılı başında dünyanın en büyük ekonomileri yavaşladı. Bu eğilim, bir önceki üç aylık dönemde de gözlenmişti.

OECD, örgüt üyesi 34 ülkenin yılın ilk üç ayında sadece %0,4 oranında büyüdüğünü açıkladı. 2013 yılının son üç ayındaki büyüme %0,5, üçüncü çeyreğindeki büyüme ise %0,7 oranındaydı.

Merkezi Paris’te bulunan OECD, 2014 yılının ilk çeyreğindeki büyümenin ülkeden ülkeye büyük farklılıklar gösterdiğine de dikkati çekti. Örneğin Japonya, Ocak-Mart döneminde %1,5 oranında büyürken, Almanya %0,8 civarında genişledi. Amerika ve Fransa ise ilk çeyrekte sıfıra yakın büyüme gösterdi. İtalya ekonomisi de %0,1 oranında küçüldü.

18 üyeli Euro bölgesindeki büyüme ise %0,2 oldu. Ancak Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomiyi canlandırmak ve işsizliği düşürmek için temel faiz oranında azaltmaya gitmesi bekleniyor. Amerika da ise Amerikan Merkez Bankası (FED), ekonomiyi canlandırmak için uyguladığı varlık alım programını aşamalı olarak azaltıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG