Erişilebilirlik

ODTÜ Teknokent Washington'da


Bünyesinde ASELSAN, HAVELSAN, TAI gibi Türk savunma sanayinin önde gelen şirketlerinin araştırma – geliştirme (AR-GE) birimlerini barındıran ODTÜ TEKNOKENT, Amerika Savunma Bakanlığı yakınlarında bir ofis açtı

ODTÜ Teknokent’in temsili açılışını, kısa adı AUSA olan Amerikan Ordu Derneği’nin her yıl Washington’da düzenlediği fuarda, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan yaptı.
Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii olarak AUSA Fuarı’na bu yıl üçünce kez katıldıklarını belirten Güldoğan, Türkiye’nin bu önemli fuarda 11 firmanın katılımıyla temsil edildiğini belirtti. Türkiye’deki stratejik yapılanma sayesinde savunma sanayisinin son on yılda hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade eden Güldoğan, sektörün yakında Türk ekonomisinin önemli bir boyutunu temsil edeceğini söyledi.

Şirket ve üniversiteler arasındaki işbirliğinin savunma sanayinin önemli bir parçasını oluşturduğuna da dikkati çeken Güldoğan, Türkiye ve Amerika arasında giderek artan bu işbirliğinin sistem ve ürün bazında önemli fırsatlar sunacağını belirtti.

ODTÜ Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK) Program Yöneticisi Burcu Uslu, her geçen gün daha da büyüyüp gelişen, Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoparkı konumunda olan ODTÜ Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi’nin Amerika’ya açılımının Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü arttırmakla kalmayıp, üniversiteler ile sanayi arasındaki işbirliğini de geliştireceğini belirtti.

Genelde yazılım – bilişim ağırlıklı şirketlerin ön planda olduğu Teknokent kapsamında faaliyet gösteren 150 firmadan biri olan MILSOFT Yazılım Teknolojileri A.Ş ile birlikte fuardaki yerini alan ODTÜ Teknokent standı, ortalama 500 sanayici ve 300 bin katılımcının yer aldığı fuarda büyük ilgi gördü.

Dünyanın en başarılı 100 üniversitesi arasına giren ilk ve tek Türk üniversitesi olan ODTÜ, ABD’deki ilk Teknokent kuluçka ofisini California Eyaleti’nin San Francisco şehrinde açmıştı. Washington ofisinden farklı olan kuluçka ofisi, Silikon Vadisi’nden elde edilen birikim ve yönlendirmeyle “start-up” denilen küçük girişimlerin büyüyüp, uluslararası pazara açılmasına yönelik çalışmaları yürütüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG