Erişilebilirlik

Öcalan’la Görüşe 18 Ay Sonra İzin


Adalet Bakanlığı kaynakları, İmralı Adasında cezasını çeken Abdullah Öcalan’ın Kurban Bayramı nedeniyle ailesiyle görüşeceğini belirtti. Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile açık görüşte bir araya gelecek. Görüşmenin gün ve saati gizli tutuluyor.

Bu haberin ardından gözler, 5 Eylül’den beri Diyarbakır’da, Öcalan için açlık grevi yapan ve aralarında HDP’li milletvekillerinin de olduğu grubun eylemine çevrildi. Grubun talebi de Öcalan’la görüşme yapılmasıydı.

Grup adına açıklama yapan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, eylemin süreceğini söyledi. Yıldırım, eylemin Öcalan’dan haber gelene kadar devam edeceğini belirterek, “İlk gün yani 5 eylül sabahı yaptığımız açıklama aynen geçerlidir, geçerliliğini korumaktadır. Bizim açımızdan şuan itibariyle değişen, farklılaşan hiç bir durum yoktur. Bu açıklamaların bu haberlerin bir geçerliliği yoktur. Sayın Öcalan’ın aile fertlerinden herhangi biri, avukatları ya da herhangi bir siyasi heyetimizin adaya gidip Öcalan’la görüşüp, sağlığı ve güvenliğiyle ilgili durumunu bizimle paylaşana kadar, sağlık ve güvenlik koşullarının güvence altında olduğunu öğrenene kadar, bizim ve halkımızın başlattığı eylem ve mücadele süreci devam edecektir. İfade ettiğimiz çerçevede görüşme yapılıp gelip bize, yüz yüze görüşme sonucu aktarılana kadar eylemimiz sürecektir” dedi.

Öcalan’la Görüşe 18 Ay Sonra İzin
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:29 0:00

Çözüm süreci boyunca heyetlerin sık sık ziyaret ettiği Öcalan’la son olarak 5 Nisan 2015’te görüşme yapılmıştı. Bu tarihten sonra ise sadece Nisan ayında CPT heyeti adayı ziyaret etmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG