Erişilebilirlik

Öcalan'dan Seçim Süreci Uyarısı


'Yüksekova’daki katliam tamamen provokatörlük kokuyor; dolayısıyla içinde paralel devlet, onun parmağı var. Bu tür süreçlerde böyle oyunlar, katliamlar yaşanabilir. Büyükşehirlerde de bu tür provokasyonlar olabilir.'

Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkan Vekili Pervin Buldan’a göre bu sözler İmralı’da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’a ait. 7 Aralık’ta BDP milletvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile Halkın Demokrasi Partisi milletvekili Sırrı Süreyya Önder’le görüşen Öcalan, çözüm sürecinin geliştirilmesi için hükümete taleplerini sıraladığını ve güven verici adımlar atılmasını istediğini söyledi.

BDP Grup Başkan Vekili Buldan’ın aktardığına göre, PKK liderinin istediği güven arttırıcı adımlar arasında devletle yürüttüğü müzakerelerin yasal bir temele oturtulması, daha önce telaffuz ettiği 8 komisyonun projelendirilmesi ve süreci izlemek üzere bir hakem kurulu oluşturulması yer alıyor.
Öcalan, çözüm sürecinin seçim sürecine kurban edilmemesini de istedi.

Öcalan basınla görüşme isteğini yineledi

“Umutluyum, umudumu koruyorum, süreç gelişebilir' diyen Öcalan’ın gazetecilerle görüşme isteğini tekrarladığını aktaran Buldan, “kendi düşüncelerinin, önerilerinin kendi ağzından kamuoyuna yansıtılmasını istiyor. ‘Basın grubuyla görüşmek dünya örneklerinde müzakerenin en önemli ayaklarından biridir' diyor ve kamuoyuna doğrudan kendisini ifade etmeyi önemli buluyor" diye konuştu.

Öcalan İstanbul Büyükşehir Belediye Bş. adaylığı için Sırrı Süreyya Önder’i işaret etti
Barış ve Demokrasi Partisi’nden bazı milletvekillerinin istifa ederek Halkın Demokrasi Partisi’ni kurmaları özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde rahatsızlık yarattığı biliniyor.
Ancak bu yeni partinin Öcalan’ın direktifleriyle kurulmuş olması, eleştirileri şu ana kadar dizginledi. Buldan’ın ifadesine göre, Öcalan son görüşmede HDP’nin misyonunun önemli olduğunun altını çizerek İstanbul’dan aday olması konuşulan Sırrı Süreyya Önder’e ‘muhtemelen aday olursunuz gibi görünüyor’ diyerek başarı dilemiş. Öcalan’ın bu sözlerinden sonra Gezi sürecinde en önde olan isimlerden Sırrı Süreyya Önder’in İstanbul adaylığı hemen hemen kesinleşmiş görünüyor.

Önder, bugün twitter üzerinden mal varlığını açıkladı. Şahsı adına bir otomobili olduğunu söyleyen HDP Genel Başkan Yardımcısı, “ ilk meclise girdiğimizde iki yıl önce TOKİ kurası çıktı. İlk taksitini bile ödeyemedim. İptal ettiler. Hiç bir malım mülküm yok şükür! Çağrımdır: Her aday mal varlığını açıklasın. Son 15 yıl içindeki artışlarla beraber mal varlığını açıklasın” dedi.

Yüksekova’da 2 kişinin öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri yayılıyor
Seçimler yaklaşırken Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde de gerilim artıyor. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde başlayan protesto gösterileri üçüncü gününe girdi. PKK’lılara ait mezarlıkların tahrip edilmesinin ardından çıkan olaylarda iki göstericinin güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında öldürülmesi şiddeti daha da arttırdı.

Yüksekova’da maskeli militanlar yollarda barikat kurup polisle çatışırken devlet bankasının bulunduğu binayı ateşe veriler. İki göstericinin ölümünü protesto için Kars, Şırnak, Diyarbakır, İstanbul, Van ve Mardin’de çok sayıda gösteri düzenlendi.
Kaçırılan 4 asker serbest bırakıldı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırılan 2’si astsubay 2’si uzman çavuş 4 asker birgün sonra BDP Diyarbakır İl Eş Başkanlarının da aralarında yer aldığı heyete teslim edildi. Heyet de askerleri Lice Kaymakamı ve askeri yetkililere teslim etti. Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG