Erişilebilirlik

Öcalan: 'Uzlaşma İçin Elimi Taşın Altına Koyarım'


Türkiye'nin tarihi bir süreçten geçtiğini belirten BDP milletvekili Altan Tan, Öcalan'ın uzlaşma için yeni bir anayasa önerdiğini söyledi.

Çözüm sürecininin en kritik aşamalarından biri olan İmralı’da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin ikincisi geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi. BDP’li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Altan Tan’ın yaptığı yaptığı İmralı ziyaretinden, çözüm sürecine ilişkin yol haritasını içeren 3 mektup ilgili taraflara iletildi. Biri Barış ve Demokrasi Partisi BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a verilen mektuplardan diğer ikisi, parti tarafından Kandil ve Avrupa’ya ulaştırılacak.

“Öcalan iki hafta süre verdi”
Altan Tan
Altan Tan

Öcalan’ın taraflara mektuplara cevap vermek için süre verdiğinin altını çizen Altan Tan, uzun süredir adada tutuklu bulunan Abdullah Öcalan’ın sağlık sorunlarından da söz etti.

Kürt sorununun çözümü için başlatılan yeni süreç kapsamında, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı adasına giden BDP’li üç milletvekilinden biri olan Altan Tan, bu görüşmenin ayrıntılarını Amerika’nın Sesi’nden Mehtap Çolak Yılmaz’a anlattı.

Görüşmenin ses kaydını aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00
Linki indirmek için
  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG