Erişilebilirlik

Obama'nın Zirvesinde Türk-Alman İşadamı


Başkan Barack Obama’nın düzenlediği “Girişimcilik Zirvesi”ne Almanya’dan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’ın yanı sıra işadamı Nihat Sorgeç de katılıyor

Başkan Barack Obama’nın düzenlediği “Girişimcilik Zirvesi”ne Almanya’dan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir’ın yanı sıra işadamı Nihat Sorgeç de katılıyor. Almanya muhabirimiz Cem Dalaman Nihat Sorgeç’i tanıtıyor.
Barack Obama, Kahire’deki konuşmasında ABD ile Müslüman ülkelerin iş çevreleri arasındaki bağları derinleştirmek amacıyla iş önderleri, sivil toplum örgütleri ve girişimcilerin katılımıyla bir zirve toplayacağını söylemişti. 5 kıtadan 50 Müslüman ülkenin 150 girişimcisinin davetli olduğu zirvede Almanya’da yaşayan Müslümanları Cem Özdemir’in yanısıra Nihat Sorgeç temsil ediyor. Sorgeç, Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcılığı görevinin yanı sıra Berlin Avrupa Türkleri İnisiyatifi’nin yönetim kurulunda yer alıyor. 14 yaşında Antakya’dan Berlin’e, burada çalışan ailesinin yanına gelen Sorgeç, makine mühendisliği alanında eğitimini tamamladıktan ve bir süre çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra, 1990 yılında deneyimlerini göçmen gençlere aktarabilmek için Berlin’de meslek eğitimi okulu BWK’yi kurdu. 1000’e yakın öğrencisi olan okuldaki performansından ötürü Sorgeç, 2007 yılında Almanya’nın en başarılı meslek eğitim kurumunun yöneticisi seçildi. Obama tarafından zirvesine davet edilmesini büyük bir onur olarak tanımlıyan Sorgeç, buluşma öncesinde kapsamlı hazırlık yaptığını anlatıyor.
Zirveye katılacak isimler ilgili ülkelerdeki Amerikan büyükelçilikleri tarafından tespit edildi. Washington’daki ‚Girişimcilik Zirvesi’ kapsamında, Başkan Obama’ya Almanya’daki Müslümanların sorun ve durumlarını sunmayı hedeflediğini belirten Nihat Sorgeç, ABD’ye İslam dünyası ile ilişkilerinin yeniden belirlenmesinde önemli bir görev düştüğünü düşünüyor.
Federal Hükümet tarafından düzenlenen İslam Konferansı'nın daimi üyeleri arasında yer alan Sorgeç, Almanya’da son yıllarda İslam’a ve Müslümanlara bakışın olumlu yönde değiştiğini savunuyor.
Nihat Sorgeç, 2008 yılında Federal Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler tarafından ülkede üstün hizmet gösterenlere verilen Federal Liyakat Madalyası’nı almıştı. Bu madalya, Sorgeç’e uyum ve göç konusundaki başarılarından dolayı verilmişti.

İlgili bağlantılar

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG